Bütçe
41000
Yaklaşık 1,5 sene ASUS TUF 7800 XT kullandım. Bir kere olsun oyunlarda çökme problemi yaşamadım. Kendimce nedenlerle sattıktan sonra bir süredir ekran kartı almadım. Ancak bu aralar yeni bir ekran kartı için araştırma yapmaktayım. Buraya üye olduktan sonra aslında böyle bir konuyu açacaktım. Ancak benzer bir konu görünce kalabalık etmek istemedim.

Bir yanda Palit RTX 5070 Ti gamingpro varken ASRock taichi ve Sapphire Nitro Plus kartlarının yanı sıra ASUS TUF RX 9070 XT'ninde 39000TL altına düştüğüne denk geldim. Gönlüm daha önce üzmediği için ASUS TUF 9070 XT almaktan yana olmakla birlikte Palit 5070 Ti gamingpro da fiyatıyla çok fena göz kırpıyor. Çünkü 5070 Ti serisinde üst modellerin fiyatları çok yüksek. Bugün araştırma yaparken Galax 5080 fiyatının yaklaşık 54000TL olduğunu gördüm. ASUS TUF 5070 Ti ise 55000TL fiyat ile listeleniyor.

RTX 5070 de DLSS olsun mfg teknolojisi olsun çok iyi. Ancak AMD FSR 4 ile büyük atılım yaptı. RT performansında da gözle görülür bir artış bulunmakta. Yapılan RT karşılaştırmalarında benim gözlemlediğim (yanlışsam kusura bakmayınız.) Ciddi bir fark bulunmamakta. Fg teknolojisinde yapay zeka destekli yazılımla mfg getirebilir mi bilmiyorum. Ancak yaparsa işler "oyun" boyutunda değişebilir. Render konusunda ise NVIDIA açık ara önde görünmekte.

Normal şartlarda piyasada arz-talep dengesiyle elbette fiyatlar zamanla kendi yerini bulacaktır. Ancak yaşadığımız ülkede daha çok kar etmek için her şeyi yapmaya uygun bir yapı, yüksek enflasyon ve döviz kurunun geleceği belirsizken fiyatlar daha fazla düşer mi bilmiyorum. Konuyu açan kişinin durumunu anlayabiliyorum. Alacak için gerçekten zor bir seçim. Seçim konusunda ben de şu an kararsız durumda olduğumdan kişisel olarak ben fiyatlar konusunda biraz daha beklemekten yanayım.

39k seviyelerine çıkacaksanız tercihiniz 5070 Ti'dan yana olmalı eğer daha altına düşecekseniz kesinlikle ASRock Steel Legend 9070XT almanızı öneririm. Ayrıca beklememenizi öneririm beklediğiniz her dakika zararınıza olabilir. Malum burası Türkiye :D.