5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba değerli Techolay üyeleri.

Son zamanlarda birtakım yaşanan olaylardan ötürü bu konuyu açma gereği duydum. Sitede bir tartışma/olay çıkıyor, o konu siliniyor, ardından bir üye, diğer bir üye hakkında olumsuz bir konu açıyor, o konu onaylanıyor, o konuda ise 80-100 gereksiz mesaj oluyor. Açıkçası sadece kendimden değil, başkası olsun, kim olursa olsun ben rahatsız oluyorum bu durumdan.

Bu durum insan psikolojisi açısından çok önemli bir şeydir. Birini linç ediyorsunuz, o kişi kendini kötü hissediyor ve doğal olarak buradaki üyeliğini siliyor ve bu linç edilen üyeyi bu siteye gerçekten emek vermiş birisi olarak gösterebilirim. Biz bir aileyiz, bu olayın önüne geçilmesi gerekiyor ve karşımızdaki insanı üzmememiz gerekiyor. Sonuçta o kişiyi tanımıyorsunuz, o da sizi tanımıyor.

Yöneticilerden ricamız: Biz konuyu raporluyoruz zaten onaylanınca, onda problem yok ama bir üye diğer bir üye hakkında linç edecek bir konu açıyorsa o konu onaylanmasın. Bir konuda beğenmediğimiz bir şey olur, onu karşı tarafa kötü yorum yaparak değerlendirmeyin.

Biz uzun zamandır teknolojiye aşina insanlarız. Aramızda bilmeyen, teknolojiyi hiç bilmeyen ve özellikle bu sitede yardım almak isteyen üyeler çok var. Biz onlara yardım etmek için buradayız, linç etmek için değil.

Öneriyi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 48 Eksi
Şahsen hakkımda milletin ne düşündüğünü umursamam, sonuçta forumdaki kişileri reel hayatta görmeyeceğim için kafama bile takmıyorum ancak forumlarda olumsuz tartışma ortamının oluşmasını ben de pek desteklemiyorum ve A ya da B üyesi hakkında açılan konular bence onaylanmasa daha doğru olur. Yasakçı zihniyeti desteklediğimden değil, hiçbir zaman da desteklemedim de buradaki kimse, birbirini bir daha görmeyecek zaten. Şu üye şöyleymiş ya da böyleymiş diye tartışmanın mantığı yok.

Olabilir değil olması gereken bir öneri. Saçma sapan sebeplerle insanları etiketleyenlere de uyarı verilmeli.

Son zamanlarda hem bazı böyle konular hem bu konuya kin ve nefretini dökenleri görüyorum. Zaten normal mesajları bile kinayeli ve agresif.

Çok güzel bir öneri açmışsınız.

İleride foruma ikinci el kategorisinin getirildiğini ve bir dolandırıcılık durumu yaşandığını varsayalım. Sizin öneri onaylanırsa dolandırıcı üye hakkında konu açamayacağız anladığım kadarıyla.

Eleştiri kaldiramayanlar da bir zahmet konu açarken göze alsınlar. Diğer türlü zorbalık vs olabiliyor forumda kişiye karşı öneri mantıklı.

Gerekli işlemler yapılıyor zaten.

Önerinin artıladığım kısmı, lince mahal bile verilmemesi yani konunun onaylanmaması gerektiği. Bu yapılmıyor -belki kısmen yapılıyordur- ama kesinlikle gerekiyor.

Anlık sinirle açılan, gereksiz ve yersiz konular...

Önerinin artıladığım kısmı, lince mahal bile verilmemesi yani konunun onaylanmaması gerektiği. Bu yapılmıyor -belki kısmen yapılıyordur- ama kesinlikle gerekiyor.

Anlık sinirle açılan, gereksiz ve yersiz konular...
Onlara da ayrı el atılması gerekiyor. Saçma sapan konular filtrelensin bir zahmet.

İleride foruma ikinci el kategorisinin getirildiğini ve bir dolandırıcılık durumu yaşandığını varsayalım. Sizin öneri onaylanırsa dolandırıcı üye hakkında konu açamayacağız anladığım kadarıyla.
Konunun içeriğine göre o anlaşılır, yasaklanmasından ziyade daha dikkatle incelenip onaylanıp/onaylanmaması gerekir bence.
Aradaki farkı biliyorsun sen de 🥰