serbest

Yetkin
Makaleler
1
Bir uygulamayı çalıştırmak için tüm dosyalara erişim izni istiyor. Fakat uygulama sadece indireceğim dosyayı telefona kaydedecek. Uygulanmadan bu izni kaldırmanın bir yöntemi var mı?

Android kullanıyorsan ayarlar > uygulamalar > uygulama listesi yolunu takip edip uygulamayı seçtikten sonra verdiğin izinleri yönetebilirsin.

Öyle yapınca uygulamayı kullanmaya izin vermiyor. Bu izne izin vermek zorundasın diyor. Benim direkt başka bir uygulama ile bu isteği kaldırıp uygulamayı kullamam lazım.

Mobil işletim sistemleri (Android ve iOS), dosya sistemi erişimi için izinleri geniş kapsamlı bir şekilde tanımlamıştır. Örneğin, yalnızca belirli bir dosyayı kaydetmek için özelleştirilmiş bir izin modeli bulunmamaktadır. Bunun yerine, sistemler genellikle "tüm dosya sistemine erişim" ya da "erişim yok" şeklinde ikili bir yaklaşım sunar. Bu nedenle, geliştiriciler, bir dosya kaydetme işlemi gerçekleştirebilmek için tüm dosyalara erişim izni talep etmek zorunda kalabilir. Bu tasarım, işletim sistemlerinin mevcut izin yönetimi yapısından kaynaklanan bir sınırlamadır ve geliştiricilerin daha kısıtlı bir erişim seçeneği sunmasını zorlaştırır. Özellikle mesela iOS için info.plist isimli bir dosyaya izinleri girer kullanıcı da izin verir ya da vermez. Tercih her zaman kullanıcının. Ek olarak iOS için sürekli bir kontrol mekanizması vardır. İzin verdiğinizde geliştirici cihazdaki her şeyi göremez.