Çözüldü Uygulamaların hangi ekran kartı ile çalıştığını gösteren Nvidia widget'ı nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yakın zamanda Windows 10'dan Windows 11'e geçtim. Windows 10'da GPU ile çalışan bir program açtığım zaman sağ altta GPU üzerinden çalıştığını gösteren bir Nvidia simgesi vardı. Bu simgeye tıklayınca o anda GPU ile çalışan uygulamaları gösteriyor ama Windows 11'de bu simge çıkmıyor. Özellikle sorunum şu: Godot Engine'in GPU ile mi yoksa CPU ile mi çalıştığını anlayamıyorum çünkü Godot'u açtığım zaman bilgisayar ve Godot kasıyor. Windows 10'da olmuyordu.
Not: Godot'u Nvidia denetim masasında GPU ile çalışması için ayarladım.

Bilgisayar: Acer Nitro 5
Ekran Kartı: GTX 1650
İşlemci: i5-9300h
RAM: 16 GB 2666 mHz

Çözüm
Aradığınız ayar bu diye tahmin ediyorum. Nvidia Denetim Masası üzerinde yukarıdaki menüden Masaüstü kısmını açın. "Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesi Görüntüle" ayarını aktif edin. Ayarı değiştirmek bazen buglı olabiliyor. Sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Uygulamanın hangi GPU ile çalışacağını görüntü ayarları/grafik ayarları kısmından belirleyebilirsiniz.

Yukarıdaki yoldan Masaüstü uygulamasını seçip uygulamanın Exe'sini seçin, uygulama oraya gelecek hangi GPU ile çalışacağını belirlersiniz.

Aradığınız ayar bu diye tahmin ediyorum. Nvidia Denetim Masası üzerinde yukarıdaki menüden Masaüstü kısmını açın. "Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesi Görüntüle" ayarını aktif edin. Ayarı değiştirmek bazen buglı olabiliyor. Sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Çözüm
Burdan açıp yeniden başlatınca düzeldi. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…