abdulselambabaoyunda
Çalışkan
Merhaba. Pahalı olmayan ama kalitesiz de olmayan bir başlangıç seti arıyorum. İleride EEE okuyacağım ve şimdiden bir şeyler sökmek istiyorum.
Şu an pek öyle gibi gelmedi bana.Eskiden tek tek almak set almaktan çok daha ekonomik oluyordu, şuan fiyatlar ne alemde bilmiyorum tabii.
Hocam fiyat farkı nasıl olur? İnternette 600-700 tl'ye başlangıç setleri var.Arduino'ya bulaşmak yerine bence ESP 32 ile gitmek daha mantıklı. Hem her yönden daha güçlü bir mcu hem de dahili Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikleri var.
Zaten orijinal almam.Bence klon arduino seti arayışına girin. Bozulma ihtimali biraz daha fazla oluyor ama fiyat farkına kesinlikle değer.
Hocam fiyat farkı nasıl olur? İnternette 600-700 TL'ye başlangıç setleri var.
Zaten orijinal almam.
Bazı yabancı forumlarda ESP'nin başlangıç için çok uygun olmadığını gördüm siz ne diyorsunuz?https://www.direnc.net/esp-32s-wifi-baslangic-seti ihtiyacın olan ekstra parçalar varsa yine dirençten topluca alabilirsin fakat ben böyle alacağıma kendim ESP 32 alıp rastgele parçalar toplardım.
Bazı yabancı forumlarda ESP'nin başlangıç için çok uygun olmadığını gördüm siz ne diyorsunuz?
Teşekkür ederim bunu alacağım.Eskiden boot ve yükleme sorunları vardı fakat şu an aşırı basit. Hatta Arduino IDE bile kullanabiliyorsun. Eksi olarak ne var dersen 5V çıkışı yerine 3.3v var fakat biraz kablolama biliyorsan 5V'u halletmek aşırı basit.