Catesby

Becerikli
Şu ana kadar işlemciye çok gerek duymadım ancak şu an oyunlarda ekran kaydı alabilecek bir işlemciye ihtiyacım var. Öneriniz ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rastgele her işlemciyi her anakarta kafamıza göre takamıyoruz. Elinizde anakart varsa anakart bilgisini verin. Bunun yanı sıra tahmini bir bütçe belirtebilirseniz de daha faydalı olur.

Intel corporation B75 eski bir model olduğu için eğer anakartta değişmesi gerekiyorsa değiştirebilirim, bütçede 2000 2500 civarı.

B75 chipset, LGA1155 soket. 3. nesil Intel işlemcileri takabilirsiniz ancak bunlar aşağı yukarı 12 senelik işlemci. Güncel platforma geçeyim desen hem anakart hem de RAM değişmesi gerek. DDR3 RAM de güncel sistemlere olmaz.

2.500 TL bütçe ile biraz zor. Sıfır zaten imkansız da ikinci elde de Ryzen işlemcilere baksan minimum 1.000 TL işlemciye gidecek, 1.000 civarı da anakarta versen RAM'e para kalmıyor zaten.

B75 chipset, LGA1155 soket. 3. nesil Intel işlemcileri takabilirsiniz ancak bunlar aşağı yukarı 12 senelik işlemci. Güncel platforma geçeyim desen hem anakart hem de RAM değişmesi gerek. DDR3 RAM de güncel sistemlere olmaz.

2.500 TL bütçe ile biraz zor. Sıfır zaten imkansız da ikinci elde de Ryzen işlemcilere baksan minimum 1.000 TL işlemciye gidecek, 1.000 civarı da anakarta versen RAM'e para kalmıyor zaten.

Hocam biraz daha fiyatı arttırabilirim. Ortalama ne kadar tutar?

İkinci eli düşünürsek aşağı yukarı ₺3.500 tutacağını düşünüyorum.

Elinizdeki anakarta işlemci takmak isterseniz i7-3770'e bakabilirsiniz. Ekran kaydı almaktan kastınız oyun videoları üretmek mi yoksa sadece masaüstü kaydı mı?

İkinci eli düşünürsek aşağı yukarı ₺3.500 tutacağını düşünüyorum.

Elinizdeki anakarta işlemci takmak isterseniz i7-3770'e bakabilirsiniz. Ekran kaydı almaktan kastınız oyun videoları üretmek mi yoksa sadece masaüstü kaydı mı?

Oyun videoları kaydetmek içinde kullanacağım.