Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar PC'yi kapatmıştım fakat monitörüm kendi kendine kapattıktan sonra uyku moduna girmiş, kapatmadan önce uyku modundaydı. Çünkü yanlışlıkla aldım herhalde. Öncesinde monitörün birkaç ayarını kurcalamıştım, ardından enter'a bastım. PC kapalıyken ve monitor uyku modundayken böyle bir yazı çıktı. Bu ne demek? Blight time nedir?

F52D8337-90D9-4B83-A8F9-4E2A442FDB11.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
"Backlight Time" anlamına gelir. Arka ışık süresi anlamına gelir. IPS/VA/TN monitörlerde arka aydınlatma kullanılır çünkü bu panel türlerinde piksellerin renk işlevi vardır fakat ışık işlevi yoktur ve bu ışık işlevi için panele harici ışık kaynağı ilavesi yapılır. Bu ışık kaynağının açık kaldığı süreyi de "Backlight Time" olarak ifade ederiz. Yani arka ışık, toplam 586 saat 46 dakikadır çalışıyormuş.
"Backlight Time" anlamına gelir. Arka ışık süresi anlamına gelir. IPS/VA/TN monitörlerde arka aydınlatma kullanılır çünkü bu panel türlerinde piksellerin renk işlevi vardır fakat ışık işlevi yoktur ve bu ışık işlevi için panele harici ışık kaynağı ilavesi yapılır. Bu ışık kaynağının açık kaldığı süreyi de "Backlight Time" olarak ifade ederiz. Yani arka ışık, toplam 586 saat 46 dakikadır çalışıyormuş.

Çözüm
"Backlight time" anlamına gelir. Arka ışık süresi anlamına gelir. IPS/VA/TN monitörlerde arka aydınlatma kullanılır çünkü bu panel türlerinde piksellerin renk işlevi vardır fakat ışık işlevi yoktur ve bu ışık işlevi için panele harici ışık kaynağı ilavesi yapılır. Bu ışık kaynağının açık kaldığı süreyi de "backlight time" olarak ifade ederiz. Yani arka ışık, toplam 586 saat 46 dakikadır çalışıyormuş.

Yani bu bir sıkıntı değil değil mi çünkü kapattıktan sonra monitoru uyarı gitti zaten ayrıca açıklama için teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim peki son olarak bu uyarı neden çıkmış olabilir? Yüksek ihtimalle yanlışlıkla tuşları kurcalarken ben yaptım ama yine de meraktan sorayım dedim.
Muhtemelen tuşları kurcalarken ekrana gelmiştir. Bile isteye bu ekrana tıklamış olamazsın, çoğu monitörde de şak diye karşına çıkan bir bilgi değil.