Eren A

Yetkin
Merhabalar,

Sanırım uyurken dişlerimi sıkıyorum. Çünkü uyandıktan sonra sağ arka dişlerimde ağrı hissediyorum ve gün boyu devam edebiliyor. Silikon bir dişlik iş görür mü? Bu konu hakkında bildiklerinizi esirgemeyin... Gerçekten bu ağrı beni bunalttı kaç haftadır.

Kuzenimde aynı şekilde senin gibi uyurken dişlerini sıkıyor diğer odadan duyuyorum sesini. Dişlik aldı onu sıkıyor şu an dış ağrısı yarı yarıya azalmış. Sana tavsiyem dişlik alman olur uyurken takarsın. Ancak bu sorunun kaynağı psikolojik sıkıntılardır mutlaka bir psikoloğa görün derim.

Muhtemelen stresli bir yaşamın var bu da onun yansımalarından biri. Aslında çözümü stresten kurtulmak ama ne diyebilirim ki, Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta. Sen de haklısın. Geçmiş olsun.

Merhabalar,

Sanırım uyurken dişlerimi sıkıyorum. Çünkü uyandıktan sonra sağ arka dişlerimde ağrı hissediyorum ve gün boyu devam edebiliyor. Silikon bir dişlik iş görür mü? Bu konu hakkında bildiklerinizi esirgemeyin... Gerçekten bu ağrı beni bunalttı kaç haftadır.
Daha ortaokula giden kardeşimde de bu sorun var. Gacır gacır gece diş sıkıyor. Bizde mi psikoloğa götürsek acaba uzun süredir bu durum var. Daha yaşı küçük psikolojik sorunu olduğunu düşünmüyorum ama bilemiyorum artık.

Bruksizm olarak geçen bir rahatsızlık. Yıllardır aynı sorunu yasşıyorum. Doktorlara da çokca kez gittim fakat ya uyurken ağzınıza almanız için ağızlık öneriyorlar ki ben bunu sağlıklı bulmadığım için kullanmıyorum ya farklı çözümler. Ama uzun süredir gün içinde dişlerimi yormayı deniyorum. Mesela uzun saatler sakız çiğneyerek ve gece uyurken bu durumu dah az yaşamaya başladım. Eskiden ailem gece yarısı yanıma gelip o ses ne diye uyandırırlardı o derece sıkıp gıcırdatıyorum. Belki bunu deneyebilirsin ama dediğim gibi kesin bir çözümü var mı bilmiyorum. Geçmiş olsun