Uyuya dalarken kafanızda duyulan silah, patlama ve kapı çarpma sesleri (Patlayan Kafa Sendromu)

Genellikle kabus görmüyorum. Varlık gördüğüm rüyaları da rüya olduğunun farkındalığıyıla deneyimliyorum. Sadece rüyanın bitmesini bekliyorum. Genellikle yer değiştirmeye çalışınca rüya bitiyor veya farklı bir rüya başlıyor. Yine bu kış aylarında çok sık uyku felci de geçiriyorum. Veya kulağımın dibinde silah patlıyormuş gibi yerimden fırlatan sesler duyuyorum. Çocukluktan beri geldiği için insan alışıyor.

Sağ alttaki şu emojiye benziyor:

Uyku felci ve düşme hissini de konu olarak açacağım. Uyku felci de harbi insanı geriyor.

Hocam bana bazen tam olarak uykuya geçiş anında garip şeyler oluyor. Mesela bazen furbol oynadığımı görüyorum rüya ayağımı duvara vuruyorum veya bazen jumpscare yiyorum ama herhangi gi bir şeyden mesela suratıma gelen bir obje gibi. Hemen uyanıyorum. Çok ilginç

Hep gece okuduğum için etrafimdaki eşyaları illa bir şeye benzetmeye çalışıyorum istemsizce. Böyle böyle bağışıklık kazanicaz

Hocam düşünürken fark ettim de, işitsel pareidoliaya ornek olarak mesela duşa girince su sesi yoğunken sanki bize sürekli birisi sesleniyormuş ya da evde birileri konuşuyormuş algısını verebiliriz. Bir keresinde İnstagram'da bir video görmüştüm oradan hatirladim. Banyodaki ses yüzünden sanki birisi evdekileri katlediyormuşcasina çığlık sesleri duyanlar, gerilip suyu kapatıp bakinca hiçbir ses duymuyorlar. Herhalde o anda cok korunmasız olduğumuz icin beyin cok fena tetiğe geçiyor.

Uykuya dalarken cok sey yaşanıyor aslında. Gün boyu bilinçaltına yerleşen onca sey hafızada konumlandirilirken falan karışıyor olabilir. Tabii bu adını hatırlamadığım bir nörobilimcinin rüyalarla ilgili bir yorumuydu. Beyin belki de anıyı kaydederken bunu şunla eşliyorum ve bu anıya şu duyguyu yüklüyorum diyor olabilir.

Banyodayken YouTube izlediğim için evdekileri katletseler duymam gibi.

Hemen hemen her gece bilgisayar ekipmanlarımdan çıt çıt sesler geliyor bende üşenmeden kalkıp bir şey yerinden çıktı (durup dururken) herhalde deyip oturtmak için sıkıyorum/baskı yapıyorum sorun buymuş sanırım.

Sıcaklık değişimi sebebiyle harbiden çit çıt ses geliyor olabilir bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…