kries

Uzman
İki hafta once uyuz olduğumu öğrendim ve ilaç aldım ilk başta kwelleda kullandım ve geçmeyince wilkinson pomada geçtim fakat çok kotu kokuyor ve aşırı rahatsız hissettiriyor yatağımı da batırdım ve 3 gün boyunca dayanabileceğimi zannetmiyorum 1 gün cildimde tutup duş alsam yine de işe yarar mı?

Doktorun ne önerdiyse onu yapmalısın. Kötü koktuğunun doktorlar da farkındadır fakat bir ilacı kullanıp etki etmeyince daha güçlüsünü vermiş olabilirler.

Kwellada için konuşuyorum. Zaten 1 gün (8-12 saat) tutup yikanmaniz lazım. (asiriya kaçmadan) sabun/dus jeli de kullanmanızı tavsiye ederim. Biraz yağlı bir yapısı var, sadece suyla tamamen geçmiyor gibi. Mümkünse nevresim takımını her gün değiştirip yikamalisiniz ki (varsa) gece yatağa geçen arkadaşlar diğer gece tekrar size geçmesin. Keza yüksek sıcaklık ürettiği için ütü de önemli.

Uyuz canlı üzerinde olmadığında dahi birkaç gün yaşayabiliyor. 1-2 günde geçmesi beklenen bir şey değil. Biraz daha uzun sürüyor. Sabırlı olmalısınız. Garanti olması için şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Prospektusteki şeyleri harfi harfine yaptığınızda 10 günde geçmemesi imkansız. İki hafta boşuna sürünmüşsünüz.

Tavsiyem yatmadan önce banyo yapıp surup çıplak (ya da ona en yakın) şekilde atmanız. Sabaha kurumuş olur zaten. İçeriğine alerjiniz yoksa o kadar rahatsız etmez diye düşünüyorum. Ertesi gün aynı hesap devam. Garanti olması için kaşınmanız geçtikten sonra birkac gün daha devam etmeniz iyi olur.

İki hafta once uyuz olduğumu öğrendim ve ilaç aldım ilk başta kwelleda kullandım ve geçmeyince wilkinson pomada geçtim fakat çok kotu kokuyor ve aşırı rahatsız hissettiriyor yatağımı da batırdım ve 3 gün boyunca dayanabileceğimi zannetmiyorum 1 gün cildimde tutup duş alsam yine de işe yarar mı?
Uzun süre uyuz kaldım. Tavsiyem ne yaparsan yap ilacı üzerinden çıkarmaman. Aşırı iğrenç bir hal alabilir uyuz.

Dostum beni belki umursamazsın ama tavsiye vereceğim sana. Bir yakın akrabamdan geçmişti bize annem, babam ve ben tam 1 sene çektik bu laneti. Cildiye doktorları klasik herkese yazdığı kremler, losyonlar geçirmiyor uzun süre. Bir doktor tanıdığımız eczanede özel yapılan krem tavsiye etti yaklaşık 3-5 gün kullandık yaklaşık 3 senedirde yok uzak bizden. Dediğim ilacın içeriği bir miktar kükürt ve vazelin cidden işe yarıyor. Sadece hafta sonları kullan istersen sana kalmış akşam yatmadan yatağına eski örtüler ser, sonradan kullanmayacağın yani. Kremi uyuzun olduğu bütün yerlere sür sonra uyu sabah kalkınca da da yeşil doğal sabunlar oluyor aktarlarda onlarla duş al inşallah hiçbir şeyin kalmaz.

Dostum beni belki umursamazsın ama tavsiye vereceğim sana. Bir yakın akrabamdan geçmişti bize annem, babam ve ben tam 1 sene çektik bu laneti. Cildiye doktorları klasik herkese yazdığı kremler, losyonlar geçirmiyor uzun süre. Bir doktor tanıdığımız eczanede özel yapılan krem tavsiye etti yaklaşık 3-5 gün kullandık yaklaşık 3 senedirde yok uzak bizden. Dediğim ilacın içeriği bir miktar kükürt ve vazelin cidden işe yarıyor. Sadece hafta sonları kullan istersen sana kalmış akşam yatmadan yatağına eski örtüler ser, sonradan kullanmayacağın yani. Kremi uyuzun olduğu bütün yerlere sür sonra uyu sabah kalkınca da da yeşil doğal sabunlar oluyor aktarlarda onlarla duş al inşallah hiçbir şeyin kalmaz.

Ciltte ne kadar kalması gerekiyor wilkinson pomadın gitmesi için duş aldım ve sanırım içeriğindeki bir şeye alerjim var mış.