SadMaguro

Çalışkan
Merhaba,

Halı hazırda evimde hatrı sayılır bir internet kullanıyorum,

Fakat köye gittiğimizde altyapı olmaması sebebi ile yerel bir ISS (ISS dediğime bakmayın 3 tane kişinin işlettiği ufak bir dükkan)den internet kullanmaktayız, internet kalitesi ve stabilite gibi konularda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Download 2 Mbps upload ise 0.50 dolaylarında geziyor, bunlar bir yana örnegin faturayı ödüyoruz fakat bazen faturayı ödediğimizi unuttuklari için internet bağlantısını kesiyorlar araya hafta sonu girdi ise dükkanı açmalarını bekliyoruz öyle garip bir durum. Şu anki merak ettiğim konuda neden gidip kaliteli bir sağlayıcıdan hizmet almadığıma gelecek olur isek altyapı yok o sebeple, paket olarak sadece Superonline Superbox öneriyor paket fiyatlari satın almayı düşündüğüm cihazın %50'si (1500 TL aylık) :)
Konumuza dönecek olursak ben evimdeki interneti köydeki evime göndermek istiyorum, bunun elzem tarafı şu ki evimde güvenlik kameraları mevcut bu sebeple internet stabil olmalı ki köydeki kameralarımı merak ettikçe izleyebileyim.

Aklımda bir plan var örneğin TP-Link CPE710 gibi bir outdoor Access Point alarak birini kendi evime diğerini köye kurup interneti göndermek, biraz araştırdım fakat net bilgiye ulaşamadım maalesef bu kadar mesafeden şehir içersinden sinyaller gidebilir mi sorusuna, çünkü Antalya merkezde yaşıyorum köy ise aksu tarafında kalıyor, kuş uçumu mesafe 21 22 kilometre olarak hesaplıyor Google maps, öte yandan aradaki mesafede havalimanının bir ucu sinyal göndermeyi düşüdüğüm hat üzerinde, havalimanın sinyallerinden etkilenir mi emin olamıyorum, ya da şehir içerisinde bu sinyallerin gidişi mutlaka etkilenir fakat ne kadar etkilenir duşüncelerinizi merak ettim.

Screenshot_20250831_153200_Maps.webp

Bence bu durumda en mantıklısı SuperBox veya yüksek GB'lı bir hat. Ve bir telefon. (Hattaki interneti router gibi dağıtsın.)
Bizim köy evinde eskiden böyle yapılıyordu. Sonra SuperBox alındı. Sonra da köye altyapı geldi.

O mesafeye görüş hattı olmadan imkansız. Bu teknolojiyi askeriyeler dağlardaki foto kapanların görüntülerini almak için falan kullanır onlar da direkt görsel gözle kontak şartı ile. Hiç o topa girme.

Şifreyi ver de Çanakkale'den bağlanayım reis kota bitti benim.

Şaka bir yana 20 km uzaktan Wi-Fi çeker mi harbiden ya? Onunla uğraşacağına kontör yüklesen daha zahmetsiz olur yani.

:) şöyleki askerlik sebebim ile Irak'ta bulunmuştum elektroniğe olan ilgimden dolayı sağlık astsubayı olarak orada bulunmama rağmen askerliğimin 2. ayından itibaren bu askeri kameraların kurulumunu yapamamıştı arkadaşlar terör tehtidi dolayısıyla bunu kuracak personelin bölgeye gelmesine uzun bir zaman dilimi biçip bizi ancak biz kurtarabiliriz modunda böluk komutanindan rica edip, kurmayi denemiş ve başarılı olmuştum, bir sızma girişiminde teröristler direkt olarak kullanılan fiberoptik kabloları hedef almış sonrasında görüntüleme cihazlarimiz gayrıfaal duruma düşmüştü, bunun üzerine bu bahsi geçen TP-Link ürünlerini test etme şansım olup ortalama 11 km gibi bir mesafeden sinyal ve görüntü almayı başarmıştım dümdüz dağ ama biz dışında canlı varlık sadece dağ keçisi ve birkaç ayı vardı, bu mesafeden başarıli olduğumda %80 sinyal kalitesi yakalamıştım. Hiç böyle bir şeyi deneyimlemem günluk hayatımda işime yarayacağı aklıma gelmemişti. Velhasıl evet yapılıyor ama bunu şehir merkezinde yapabilir miyim orası muallak :)

:) şöyleki askerlik sebebim ile Irak'ta bulunmuştum elektroniğe olan ilgimden dolayı sağlık astsubayı olarak orada bulunmama rağmen askerliğimin 2. ayından itibaren bu askeri kameraların kurulumunu yapamamıştı arkadaşlar terör tehtidi dolayısıyla bunu kuracak personelin bölgeye gelmesine uzun bir zaman dilimi biçip bizi ancak biz kurtarabiliriz modunda böluk komutanindan rica edip, kurmayi denemiş ve başarılı olmuştum, bir sızma girişiminde teröristler direkt olarak kullanılan fiberoptik kabloları hedef almış sonrasında görüntüleme cihazlarimiz gayrıfaal duruma düşmüştü, bunun üzerine bu bahsi geçen TP-Link ürünlerini test etme şansım olup ortalama 11 km gibi bir mesafeden sinyal ve görüntü almayı başarmıştım dümdüz dağ ama biz dışında canlı varlık sadece dağ keçisi ve birkaç ayı vardı, bu mesafeden başarıli olduğumda %80 sinyal kalitesi yakalamıştım. Hiç böyle bir şeyi deneyimlemem günluk hayatımda işime yarayacağı aklıma gelmemişti. Velhasıl evet yapılıyor ama bunu şehir merkezinde yapabilir miyim orası muallak :)
Siz bir dahisiniz hocam, bunu her türlü başarırsınız o zaman. Ancak şehir içi bölgede sinyal karmaşası olur bence.