Ameliyatı düzgün yapmayan, hastasına zarar veren doktor milyonluk tazminat ödüyor, işini düzgün yapmayan iş güvenliği uzmanı tazminat+hapis ile cezalandırılıyor, işini iyi yapmayan inşaat mühendisi hapise atılıyor. Peki bu kural niye her yerde geçerli değil? Örneğin uzaklaştırma emrini uygulatamayan, mağduru koruyamayan polis, güvenlikten sorumlu olduğu halde pompalı tüfek ile hastaneye girilmesine engel olamayan güvenlik niye elini kolunu sallayarak hayatlarına devam edebiliyor? Katil ile birlikte o güvenlik, polis ve amiri de yargılanmadığı sürece bu ülkede hiçbir şey düzelmez. Yap bunu sonra insanların işine nasıl önem verdiğini gör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu yaşıma kadar idam cezası diyen herkese karşı çıktım, insanlık dışı dedim ama artık ben de savunuyorum. Birisi bilerek birini öldürüyorsa cezası direkt idam olmalı. Başkasının hayatını alıp sen neden yaşayasın. Direkt idam ile cezalandırılmalı. Bu adam bir süre sonra iyi halden ne bileyim aftan çıkacak sonra ne olacak? Daha önce zaten birini öldürmüş yine öldürmeyeceği ne malum. Ya bununla trafikte tartışırsam? Beni de çekip vurmayacağı ne malum. O yüzden böyle böyle kökünü kurutacaksın böyle insanların ama nerede...

Şu yaşıma kadar idam cezası diyen herkese karşı çıktım, insanlık dışı dedim ama artık ben de savunuyorum. Birisi bilerek birini öldürüyorsa cezası direkt idam olmalı. Başkasının hayatını alıp sen neden yaşayasın. Direkt idam ile cezalandırılmalı. Bu adam bir süre sonra iyi halden ne bileyim aftan çıkacak sonra ne olacak? Daha önce zaten birini öldürmüş yine öldürmeyeceği ne malum. Ya bununla trafikte tartışırsam? Beni de çekip vurmayacağı ne malum. O yüzden böyle böyle kökünü kurutacaksın böyle insanların ama nerede...

Onun yerine iyi hal ve af olmasın. İçeride de bakım masrafları yakın ailesinden tazmin edilsin.

Ben hastaneye şu ufak 2cm'lik pembe/mavi falçata ile giremiyorum kutu kesmek için kullandığım eleman spas 12 ile girmiş. Ülke iyice cs 1.6'ya döndü he.

Ölüm cezası günümüzde ABD, Japonya ve Tayvan dışında hiçbir demokratik ülkede yok. Sebepleri:
  • Hiçbir insan yapımı sistem kusursuz olamaz. Her ne kadar ceza yargılamasının temel ilkeleri olan masumiyet karinesi ve "şüpheden sanık yararlanır" ilkesini titizlikle uygulayarak minimize edilebilse de bir kişinin işlemediği bir suçtan dolayı sırf yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak hatalı bir izlenim verdiği için suçsuz olduğu halde mahkum olması tamamen imkansız değildir. Hapis cezasında geçirilen yıllar da geri dönüşümsüz olsa da en azından böyle bir hatanın sonradan fark edilmesi halinde hapis cezası ölüm cezasına kıyasla çok daha geriye dönüştürülebilir bir cezadır.
  • Şimdiye kadar yapılan hiçbir araştırmada ölüm cezasının 20 yıl üstü bir hapis cezasına veya müebbet hapis cezasına kıyasla daha etkili bir caydırıcılık yarattığı tespit edilememiştir. Potansiyel suçlular zaten ya hiçbir zaman yakalanmayacağına kendisini içten inandırdığı için ya da kaybedeceği hiçbir şey kalmadığını düşündüğü için suç işleme cesaretini buluyor. Potansiyel suçluların bir kısmını (yine hepsini caydıramazsınız ama bir kısmını) caydırmanın yolu suç işleyen herkesin bir şekilde yaptırıma maruz kalacağına ve "kaçacak bir yer olmadığına" dair toplumda inanç yaymaktır, bu cezanın 30 yıl hapis cezası olması veya ölüm cezası olması çok fark etmiyor.
  • Uluslararası insan hakları normları günümüzde (örneğin Türkiye'nin bir imzacısı olduğu olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de dahil) bir kişi dünyada düşünülebilecek en ağır suçu işlese bile sadece intikam almaya yönelik olan veya zalimane cezaları yasaklıyor. Cezalandırmada tek meşru amaç toplumu tehlikeden korumak, potansiyel suçluları caydırmaya çalışmak ve eğer mümkünse mahkumu iyileştirerek topluma tehlikesiz hale getirmeye çalışmak görülüyor, intikam meşru bir devletin cezalandırma amacı görülmüyor. Eğer bir kişi topluma tehlike arz ediyorsa idam edilmeden hapse atılarak da toplumun korunması mümkün görüldüğü için ölüm cezasını bu uluslarası normlar topyekün yasaklıyor.

Şu olay Amerika'da olsaydı, ki 1 ay önce oldu. Herkes ayağa kalktı, Elon Musk bağış topladı ve öldürülen kadının yüzünün binalara çizileceğini belirtti.
İyi uykular Türkiye. Hastanede ulu orta pompalı tüfekle bir insan öldürüldü, iyi uykular. Fenerbahçe 3 yemiş bu arada.

Son birkaç gündür hastanede işim olduğundan çok çık gir yapıyorum, girişte bir tane üst arayan bipleyen cihaz var yanında güvenlik yok. Giren çıkan herkes cihazın yanından geçiyor arasından geçen yok.