Bazı kişiler de bu olaylar üzerine sendikaların eğitime ara verme çağrılarını saçma bulduklarını ve asıl bunlar için eğitimin devam etmesini savunuyor, sen ne zeki bir şeysin ya öyle.
Sence ailesi bile eğitememiş olan çocuğu dünyanın en iyi (!) eğitim sistemine sahip okullarımız mı eğitecek? Eğitim de eğitim olsa, sen bu çocuğun matematik, edebiyat, tarih, kimya zart zurt gibi dersler görüp topluma iyi bir birey olarak yetiştirebileceğini falan mı düşünüyorsun? İlkokulda verdiğin "yere çöp atmak kötüdür" tarzı derslerin de maalesef yardımcı olmuyor. Bunların gerçekten eğitebileceğiniz insanlar olduğunu mu düşünüyorsunuz? Böyle düşünüyorsanız bile yapıp yapıp ortalığa salan aileleri bile çocuklarını bariz bir şekilde bu kadar umursamayan cahiller olduğunu göz önünde bulundurun. Faşist diyorsanız deyin, çocuk yapmadan önce sınav vs. olması lazım ebevbeynler için. Böyle bir dünyaya çocuk getirmek bile çok ahlaki ve felsefi bir tartışma konusu iken bunu iki tane cahil insanın yapması sandığınızdan çok daha büyük bir problem.
Halihazırda bunu yapmaya eğlimli olan çocuklar berbat bir aile, kötü ekonomik ve sosyal şartlar ve "eğitim" adı altında çocukların kafalarına zorla boşaltılan 12 yıllık bir çöp yığını birleşince zaten bu çocuğun böyle bir şeye kalkışmaması mucize olurdu. Hem çocuğu durduran ne var? Her türlü illegal madde maşallah sokaklarda peynir ekmek gibi her yerde, böyle bir şeye kalkışıp ceza bile alması meçhul. Okulda ne bir güvenlik ne bir şey var, ailesi desen çocuğun yüzüne bile bakmıyor. Sonra bazı akıllı arkadaşlar çıkıp yok okula polis konsun güvenlik konsun o konsun bu konsun. E koy abi, sokaklar güvende mi? Hayır. Çünkü sen problemi kökünden koparacağına yaprağını kesiyorsun sadece.
Eğitim ailede başlar ve ailede biter. Okul, çocuğu ahlaki ve sosyal anlamda çok az bir yere kadar eğitir. Gerisi tamamen aileye ait, ve aile de böyle olunca aha sonuç bu.
Ampulun kırılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. Gerçi ülke öyle bir çürüdü ki eski haline getirmenin de mümkün olduğunu sanmıyorum artık.