Uzay montaj R7 5700X & RX 5700 XT sistemde ekrana görüntü gelmiyor

Furkan Ertem

Gelişen
Merhaba, uzay montaj R7 5700X, RX 5700XT sistemim var. Counter-Strike 2 oynarken bir anda PC gri ekran verdi ve yeniden başlatmak için PSU'dan gücü kapattım. Sonraki bootumda VGA arıza ışığı aldım, ekran kartını çıkartıp taktım yeniden başlattım. Bu sefer soluk bir DRAM ışığı yandı, RAM'lerden birisini çıkarttım. Bu sefer de boot ışığı yandı, bu sefer SSD'yi ellemeden direkt yeniden aç kapat yaptım. Bu sefer de sırasıyla CPU hariç tüm arıza ışıkları tek tek yanıp söndü, ancak hala ekrana görüntü gelmiyor. Ayrıca bağlı tüm USB cihazlara, ekran kartının RGB'sine, fanlarına, işlemci fanına güç gidiyor çalışıyorlar çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Güç Kaynağı Kontrolü:
- Güç kaynağınızı (PSU) kontrol edin. Yeterli watt gücüne sahip olduğundan emin olun. R7 5700X ve RX 5700 XT için en az 650W önerilir.
- PSU’nun bağlantılarını ( ana kablo, CPU ve GPU kabloları) kontrol edin, bağlantıların sıkı olduğundan emin olun.

2. Donanım Bağlantılarını Gözden Geçirin:
- Ekran kartını tamamen kaldırın ve tekrar takın. PCIe bağlantısının yerleştiğinden emin olun.
- RAM modüllerini tek tek ve farklı slotlarda deneyin. Uygun slotları kullanmayı unutmayın (genellikle kanalların doğru düzenlenmesi gerekir).

3. Monitör Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Monitörün uygun bir şekilde çalıştığını kontrol edin. Farklı bir monitör veya aynı monitörün başka bir bilgisayara bağlayarak çalışıp çalışmadığını test edin.
- Ekran kablosunu (HDMI, DisplayPort vb.) kontrol edin ve gerekirse değiştirmeyi deneyin.

4. Bileşenleri Temizleyin:
- Bilgisayarın içini açarak tozdan arındırın. Özellikle RAM ve ekran kartı bağlantı kısımlarını temizleyin.

5. BIOS Reset:
- Anakartın BIOS pilini çıkarın ve birkaç dakika bekledikten sonra geri takarak BIOS'u sıfırlayın.
- Eğer bir sıfırlama butonu varsa, onu da kullanabilirsiniz.

6. Diğer Donanımları Kontrol Edin:
- Tüm kabloların düzgün bir şekilde bağlı olup olmadığını kontrol edin.
- Mümkünse başka bir işlemci ve/veya ekran kartı ile test edin.

7. Aşırı Isı Kontrolü:
- İşlemci ve ekran kartının soğutma sisteminin iyi çalıştığından emin olun. Aşırı ısınma durumu donanım arızalarına yol açabilir.

8. Anakartı Kontrol Edin:
- Anakart üzerindeki LED'lerin ve bileşenlerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer mavi ışık yanıyorsa, bunun anlamı düzgün çalışmadığıdır.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha fazla teknik detay sağlayabilir misin? Özellikle monitör markası ve modeli, kullandığın RAM modüllerinin markası ve kapasitesi, PSU modeline dair bilgiler yararlı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…