Uzaya 1 saat 46 dakika boyunca pozladım! Rho Ophuichi Bulut Kompleksi #2 | Fujifilm X-S20

Müthiş, elinize emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim . 1 senedir çekmeyi çok istediğim bir bölgeydi. Yeterli ekipmanı ancak sağlayabildim ayrıca haziran ayının sonlarına dogru iyice asagi yatacağı icin çekemem diye şimdiden bir çekim patlattım. Gönül isterdi ki 3 saat bir data/veri kaydedeyim lakin şarjı bir salaklık edip %60 civarında bıraktım + olarak da Samanyolu sağa yattıkça kadraja ağaçlar girmeye basladi. En azindan kadraji açısal olarak çok iyi ayarladigimi dusunuyorum ki 1 saat 40 dakika hicbir kadraj bozulması olmadan soldan sağa mis gibi takip yapıp cektim.

Rho Ophiuchi kompleksinin bu kadar parlak ve renkli görünmesine bayılıyorum, hep çekmek istememin sebeplerinden birisi de bölgenin bir yansıma bulutsusu olmasıydı. Yani bu toz ve gaz bulutları kendi ışıklarını üretmiyor, civardaki devasa ve parlak yıldızların ışığını bir ayna gibi etrafa saçarak görünür hale getiriyorlar. Tabii Akrep takımyıldızının en parlak yıldızı olan Antares devasa bir kırmızı süperdev, doğası gereği etrafındaki toz bulutlarını hayvan gibi aydınlatıyor. Sarı doku, o altın sarısı oradan geliyor. Yansıma bulutsularına ve karanlık bulutsulara bayiliyorum .

Muhteşem olmuş, ellerinize ve emeklerinize sağlık. Bence böyle görsellerin ayrı bir aurası var. Ben de böyle fotoğraflar çekmeyi çok isterdim ancak hiç bir bilgim ve ekipmanım yok, sadece merağım var.

Muhteşem olmuş, ellerinize ve emeklerinize sağlık. Bence böyle görsellerin ayrı bir aurası var. Ben de böyle fotoğraflar çekmeyi çok isterdim ancak hiç bir bilgim ve ekipmanım yok, sadece merağım var.

Teşekkürler. Ben de böyle başladım, bu hale geldim sonra .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…