Normalde Hilal'in gidişinden sonra (@1614) bu kategoride konu açmayacaktım lakin son bir kez daha yapmak istedim. Bugün insanlık tarihinde yaşanmış ilginç bir olay ile karşınızdayım, iyi okumalar.

18 Mayıs 1991 tarihinde Sergey Krikalev adında bir kozmonot bir görev için Komutan Artsebarsky, İngiliz astronot Sharman ile uzaya, Sovyet uzay istasyonu Mir'e gittiler. Bu kozmonotlar uzayda iken Sovyetler Birliği yıkıldı. Yeni kurulan Rusya Federasyonu bir süre uzaya görevleri için bütçe ayırmadı. Ne bir roket havalandı ne de havalanan roket geri indi. Bu süreç içerisinde Krikalev de, uzun bir süre boyunca Sovyet vatandaşı olarak uzayda yaşamaya devam etti.

Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra ortaya çıkan Rusya Federasyonu ile ABD arasında bir süre pazarlıklar sürdü. Yörüngeye daha fazla kozmonot ve astronot göndermek için anlaşmalar yapıldı, bu anlaşma aynı zamanda uzayda mahsur kalan kozmonotun geriye getirilmesini de içeriyordu. Sonunda, üç ay sonra, yani 25 Mart’ta, uzayda aralıksız 311 gün geçirmiş olan Krikalev, Dünya'ya döndü. Ancak bu günler, uzayda geçireceği son günler değildi. Döner dönmez Krikalev’in eğitimi devam etti ve daha sonra tekrar istasyona döndü. Krikalev toplamda uzayda 803 gün geçirmiş oldu ve tüm rekorları kırdı.

Son düzenleme:
Normalde Hilal'in gidişinden sonra (@1614) bu kategoride konu açmayacaktım lakin son bir kez daha yapmak istedim. Bugün insanlık tarihinde yaşanmış ilginç bir olay ile karşınızdayım, iyi okumalar.

18 Mayıs 1991 tarihinde sergey krikalev adında bir kozmonot bir görev için komutan artsebarsky, İngiliz astronot sharman ile uzaya, Sovyet uzay istasyonu Mir'e gittiler. Bu kozmonotlar uzayda iken Sovyet'ler birliği yıkıldı. Yeni kurulan Rusya Federasyonu bir süre uzaya görevleri için bütçe ayırmadı. Ne bir roket havalandı ne de havalanan roket geri indi. Bu süreç içerisinde krikalev de, uzun bir süre boyunca Sovyet vatandaşı olarak uzayda yaşamaya devam etti.

Sovyet'ler birliği yıkıldıktan sonra ortaya çıkan Rusya Federasyonu ile ABD arasında bir süre pazarlıklar sürdü. Yörüngeye daha fazla kozmonot ve astronot göndermek için anlaşmalar yapıldı, bu anlaşma aynı zamanda uzayda mahsur kalan kozmonotun geriye getirilmesini de içeriyordu. Sonunda, üç ay sonra, yani 25 Mart'ta, uzayda aralıksız 311 gün geçirmiş olan krikalev, dünya'ya döndü. Ancak bu günler, uzayda geçireceği son günler değildi. Döner dönmez Krikalev'in eğitimi devam etti ve daha sonra tekrar istasyona döndü. Krikalev toplamda uzayda 803 gün geçirmiş oldu ve tüm rekorları kırdı.

Uzaydayken ülkesi yıkılıyor en azından şanslıymış belki dünya da olsa ölecekti.