Hiçbir üretici 12V kanalından verilen gücü PSU'nun total output'u olarak yazmaz.
CORSAIR CX Series Power Supplies feature low-noise cooling and a compact design for an easy fit in nearly any modern case.
Eki Görüntüle 66938
Söylediğim gibi. Tüm kanallar için verebildiği total output bu. 12V kanalı ve -12V kanalının toplamı 750W yapıyor ki günümüzde -12V kanalı direkt kullanılmıyor bile.
Evet doğru düzgün tartışacaktık, "Hahaha" da atıldığına göre zeka seviyesi de aşağı yukarı belli oldu. Hadi kaçtım.
Diğer kanalların üretimi için DC-DC kartından yararlanılır ve maaliyeti oldukça yüksektir. Gelen 12V DC-DC voltajını 5V ve 3.3V olarak indirgerler. Totalde iki indüktörde depolanır, her birisi 2 mosfet ile bir tane kontrolcü çipi ile kontrol edilir. Arkadaki seramik kapasitörleri ve diyotları saymıyorum bile. Bence siz bilgilerinizi gözden geçirin.
Evet geldik topoloji serimizin final bölümüne. Öncelikle buraya kadar üşenmeyip, konulara ilgi gösterip okuyan herkese teşekkür ediyorum. Finali de yine korkunç detaylı, uzun ve elimden geldiğince okuması keyifli hale getirmeye çalışacağım. 3. Bölüm ile topoloji serisini ilk defa okuyacak...
Gözden geçirmek isterseniz.