fatihbey00

Çalışkan
Amazon Prime üyesi olarak satın aldığım anakart bugün elime ulaştı. Ancak paketi açtığımda, anakartın poşetinin kenarının açık olduğunu fark ettim. Ürün kullanılmış gibi görünmüyor ama bu durum beni biraz endişelendirdi. Bu normal bir durum mu, yoksa bir sorun teşkil eder mi? Deneyimi olanlar ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Anakart.webp

Aldığım bütün ekran kartları böyle geliyor, kendiliğinden olmuştur büyük ihtimalle. Gerçi anakart farklı.

Satıcısı Amazon muydu? Amazon ise genelde pek sorun çıkmıyor. Farklı satıcı ise bağlantısını atarsanız, satıcının yorumları veya farklı pazar yerlerindeki incelemelerine bakalım.

Belki poşet tam kapanmamıştır. Anakartı kontrol ettiniz mi?
Etmedim bilgisayarcıyı bekliyorum beraber kurulum yapacağız o aşamada kontrol sağlayacağım

Aldığım bütün ekran kartları böyle geliyor, kendiliğinden olmuştur büyük ihtimalle. Gerçi anakart farklı.
Öyle düşünüyorum bende ancak yapay zekaya sorunca problem olabileceğini söylüyor bazı kişiler gibi

Satıcısı Amazon muydu? Amazon ise genelde pek sorun çıkmıyor. Farklı satıcı ise bağlantısını atarsanız, satıcının yorumları veya farklı pazar yerlerindeki incelemelerine bakalım.
Amazondu satıcısı

Etmedim bilgisayarcıyı bekliyorum beraber kurulum yapacağız o aşamada kontrol sağlayacağım

Öyle düşünüyorum bende ancak yapay zekaya sorunca problem olabileceğini söylüyor bazı kişiler gibi

Amazondu satıcısı
Kendi sattıysa herhangi bir sorun yaşasanız bile ya para iadesi ya da değişimi direkt yaparlar. Gerçi farklı satıcı satsa bile Amazon üzerinden aldığınızdan yine aynı kolaylıkları sağlıyorlar. Bence poşetin yapısından dolayı gerilmiş olabilir.

Kendi sattıysa herhangi bir sorun yaşasanız bile ya para iadesi ya da değişimi direkt yaparlar. Gerçi farklı satıcı satsa bile Amazon üzerinden aldığınızdan yine aynı kolaylıkları sağlıyorlar. Bence poşetin yapısından dolayı gerilmiş olabilir.
Öyle olması umuyorum birkaç kişi daha yaşamış bu durumu ve sorun olmadığını belirtmişler araştırmama göre kontrol edeceğim çalışırken sıkıntı olmazsa bende sorun yok olarak kabul edeceğim

2. el veya teşhir ürünü şüpheniz varsa bence iade edin.

Ayrıca ekran kartı, işlemci vs diğer bileşenlerde güvenlik bandı oluyor sanırım. Yani onlar açılsaydı illaki kendini belli ederdi bence yani anakart dışında diğer aldığınız şeylerde güvenlik bandı açık geldiyse bence 2 kere düşünün derim, ben şahsen iade ederdim.

Ama senin aldığın üründe güvenlik bandı yok ise nasıl anlaşılır bilmiyorum.

Satıcı Amazon bile olsa değişim başlatın, sorunlu ürün diyerek. Geçen ay referans monitörü aldım ve paketin kenarı açık geldi diye değişim onaylandı hızlıca.