emilbreivik

Uzman
Direksiyon seti bakıyorum (vitessiz) 1-2 haftadır ve dolapta fiyatı çok uygun ilan buldum diğer ilanlara göre. Diğer ilanlar ortalama 8.000-9.000 TL gibi bir fiyattayken bu baktığım ilan 6.000 TL. Üstüne bir de dolapın kestiği komisyonla satan kişiye neredeyse 5200 TL falan kalıyor, o yüzden işkillendim biraz. Eğer aldıktan sonra üründe bir sıkıntı çıkarsa ben sorun yaşar mıyım? Yani satan adam şöyle bir şey diyebilir mi; alan kişi ürünümü sağlamken bozdu gibisinden. Sonrasında bir sorun olur mu benim için?

Ben anakart almıştım çalışmıyordu iade ettim iade ederken satıcıya söyleme ağlıyorlar sonra. Beni tehdit etmişti ama paşa paşa aldı zaten onaylmazsa bile otomatik dolap onaylıyordu. Bizim eleman onaylamadı ellemedi dolap onayladı.

Sahibinden'in Param Güvende sistemiyle bayağı benzer çalışıyor, ürünü deneme süreniz var. Ürün problemliyse onay vermeyip geri yollayabiliyorsunuz, tabii bayağı kötüye kullanılabilen bir sistem bu. Satıcı olarak ürünü kargolamadan önce kargo firmasında video, fotoğraf falan çekilmesi garanti olması açısından her zaman daha iyi. Bazen tam yollanan ürün iade edilip eksik halde gönderilebiliyor. Alıcı açısından güvenli bir sistem ama rahat olabilirsiniz.

Ben anakart almıştım çalışmıyordu iade ettim iade ederken satıcıya söyleme ağlıyorlar sonra. Beni tehdit etmişti ama paşa paşa aldı zaten onaylmazsa bile otomatik dolap onaylıyordu. Bizim eleman onaylamadı ellemedi dolap onayladı.
Sahibinden'in Param Güvende sistemiyle bayağı benzer çalışıyor, ürünü deneme süreniz var. Ürün problemliyse onay vermeyip geri yollayabiliyorsunuz, tabii bayağı kötüye kullanılabilen bir sistem bu. Satıcı olarak ürünü kargolamadan önce kargo firmasında video, fotoğraf falan çekilmesi garanti olması açısından her zaman daha iyi. Bazen tam yollanan ürün iade edilip eksik halde gönderilebiliyor. Alıcı açısından güvenli bir sistem ama rahat olabilirsiniz.

Ben alıcı olduğum için yine biraz daha rahatım ama o 1 günlük onaylama sürecinde ürünü denerken sorun olursa, olayın bana kalmasından tedirginim. Çünkü satıcı ' Ben gönderirken hiçbir sorunu yoktu, alan kişi denerken bozmuş'' tarzında bir şey söylerse kanıtlayamam da.

Ben alıcı olduğum için yine biraz daha rahatım ama o 1 günlük onaylama sürecinde ürünü denerken sorun olursa, olayın bana kalmasından tedirginim. Çünkü satıcı ' Ben gönderirken hiçbir sorunu yoktu, alan kişi denerken bozmuş'' tarzında bir şey söylerse kanıtlayamam da.
Ürününe güvenmeyen satıcı genelde bu tip bir sistem kullanmaz çok yormayın kafanızı, ki bozup geri yollasanız bile %90-95 ihtimalle siz üstte kalıyorsunuz. Cidden çok çok alıcı güvenliği odaklı sistemler bunlar, tedirgin olmanıza gerek yok.

Bana da öyle dedi ve gönderdiği kutu rezaletti. Hiç bir şey yapamadı.

Ürününe güvenmeyen satıcı genelde bu tip bir sistem kullanmaz çok yormayın kafanızı, ki bozup geri yollasanız bile %90-95 ihtimalle siz üstte kalıyorsunuz. Cidden çok çok alıcı güvenliği odaklı sistemler bunlar, tedirgin olmanıza gerek yok.

Alıcıya hiçbir türlü iletişim adresi veremiyorum ki konuşup anlaşalım. Telefon yazıyorum uygulama siliyor, sansürlü şekilde başka uygulama ismini yazıyorum siliyorlar. Başka hiçbir uygulamada yok bu tarz şeyler. Nefret ediyorum Dolap'tan şu yüzden.

Bana da öyle dedi ve gönderdiği kutu rezaletti. Hiç bir şey yapamadı.

Deneyip bakmak lazım. Sırf o yüzden kutuyu açmadan önce video kaydın alacağım, kurulumunu yapıp tüm testlerini bitirene kadar da video kaydına devam ederim, isterse 1 saat sürsün. Anca bu şekilde sağlama alırım kendimi.

İkinci el konusunda Dolap daha garantili, tavsiye ederim. Eğer aldığınız üründe sorun çıkarsa onaylamadan, satıcıya geri gönderirsiniz.