11454

Uzman
Bazı dijital satış sitelerinde Steam puanları, hesaplar vs. satılıyor fakat ben bunların legal bir şekilde yapıldığına inanmıyorum. İşlem her ne kadar legal gözükse de arkada çalıntı kredi kartları ve hesaplar var. Adamlar kredi kartlarını patlatıp Steam'den millete ucuza oyun gönderiyor ve gelen puanları da aynı şekilde paraya çevirerek kara parayı aklamış oluyorlar. Oyun, puan yolladıkları Steam hesapları ise bir süre sonra patlıyor ve yolladıkları oyunlar, puanlar da sattıkları kişilerden geri alınıyor. Çalıntı kartların yanında çalıntı hesaplar da var tabi. Satış sitelerine de bu yansımıyor çünkü yapılan işlem legal. Göz göre göre kara para bu şekilde aklanmış oluyor yani. Böyle bir durumda kimse size yardım etmez, bu tür satış yapan yerlerden uzak durun.

Durduk yere kafa agrıtmaya gerek yok 0'dan bir Steam hesabı ile bütçe kadar oyun item alırsak sorun cıkmaz bence. internetten korsan oyun bile indirmeye korkar oldum.

Son kullanicinin faturasiz urun satilamayacagi hakkinda bilgi sahibi olmasi lazim. Bahsedilen sistem bir kara aklama sisteminden ziyade, cevrim sistemi.

Konuya niye disslike attığınızı merak ettim. Yazdığım şeyler yalan mı? Dün de bizzat Discord sunucularında buna tanık oldum. Adamın bakiyesinde 20K vardı. Şu konuya disslike atabilecek kişiler bu satıcılar olmalı herhalde. :D
@Koneko Toujou

Son kullanicinin faturasiz urun satilamayacagi hakkinda bilgi sahibi olmasi lazim. Bahsedilen sistem bir kara aklama sisteminden ziyade, cevrim sistemi.
Yapacak bir şey yok, adamlar yakalanmadığı sürece sistem tıkır tıkır işliyor.