Picky

Uzman
Arkadaşlar yakın zamanda yeni kurduğum sistemde temiz Windows 11 kurulumu yaparken, eskiden almış olduğum Windows 10 ürün anahtarını kullanmaya çalıştım ancak "başka bir bilgisayarda kullanılıyor" tarzında bir uyarı verdi ve kullanamadım. Bu ürün anahtarını eski kasamda kullanmıştım ancak daha sonra yine o eski kasada Windows 10 LTSC 2019 kurdum. Ürün anahtarı anakarta mı gömülüyor? Bu ürün anahtarımı nasıl kurtarabilirim?

OEM keyleri kurtaramazsınız, anakart değiştiği gibi key de gider. Retail olsaydı kullanabilirdiniz. Üzgünüm.

OEM keyleri kurtaramazsınız, anakart değiştiği gibi key de gider. Retail olsaydı kullanabilirdiniz. Üzgünüm.
Hocam ben daha önce kurtarmıştım. Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim eski kasamdan da önceki ilk kasamda powershell'den mi emin değilim bir kod girerek silip daha sonraki kasamda da kullanabilmiştim. Ürün anahtarı olarak bahsettiğim şey yani bir mağazadan gidip kutusunda (zarf gibi) Windows satın almıştım. Retail sanırım.

Arkadaşlar yakın zamanda yeni kurduğum sistemde temiz Windows 11 kurulumu yaparken, eskiden almış olduğum Windows 10 ürün anahtarını kullanmaya çalıştım ancak "başka bir bilgisayarda kullanılıyor" tarzında bir uyarı verdi ve kullanamadım. Bu ürün anahtarını eski kasamda kullanmıştım ancak daha sonra yine o eski kasada Windows 10 LTSC 2019 kurdum. Ürün anahtarı anakarta mı gömülüyor? Bu ürün anahtarımı nasıl kurtarabilirim?

"Başka bir bilgisayarda kullanılıyor" bu sorun degil.
Hata kodu sonu onemlidir. 08/20 ise kurarsın.
Satın aldığın yerden nereye gonderdiyse oradan bakarsın.

Hata kodu 008 ise kurtarılabilir. Win+R yapın ve gelen ekrana "SLUI 4" yazın. Ardından telefon aktivasyon seçeneğini seçerek devam edin. Lisansı o şekilde kurtarabilirsiniz.

Hata kodu 008 ise kurtarılabilir. Win+R yapın ve gelen ekrana "SLUI 4" yazın. Ardından telefon aktivasyon seçeneğini seçerek devam edin. Lisansı o şekilde kurtarabilirsiniz.
Kodu hatırlamıyorum hocam. Eski kasa bir kenarda duruyor. Akşam ya da yarın bağlayıp kaldırmayı denicem ürün anahtarını. Daha önce de kaldırmıştım aslında farklı üçüncü bir kasadan. Aklıma takılan şu; elimdeki ürün anahtarını girerek etkinleştirdiğim Windows 10 Home üzerine daha sonra Windows 10 LTSC 2019 kurup HWID ile etkinleştirdim. Yine de anakartta kalmış mı oluyor o ürün anahtarı bilemedim.

Kodu hatırlamıyorum hocam. Eski kasa bir kenarda duruyor. Akşam ya da yarın bağlayıp kaldırmayı denicem ürün anahtarını. Daha önce de kaldırmıştım aslında farklı üçüncü bir kasadan. Aklıma takılan şu; elimdeki ürün anahtarını girerek etkinleştirdiğim Windows 10 Home üzerine daha sonra Windows 10 LTSC 2019 kurup HWID ile etkinleştirdim. Yine de anakartta kalmış mı oluyor o ürün anahtarı bilemedim.
Anakarta gömülme sadece OEM lisanslarda olur. Retail key anakarta yapışmaz. Eğer OEM key ise o eski cihazda kalmıştır. Yapabileceğiniz bir şey yok ama retail ise ve kodu hatırlamıyorsanız "Ayarlar > Güncelleştirme > Etkinleştirme > Sorun Gider" dediğinde 'Donanım değişikliği yaptım' seçeneğini seçin. Eğer hesabına kayıtlıysa orada eski cihazını görüp lisansı yenisine aktarabilirsin. Anahtar girmene gerek kalmaz.

Çok düşük bir ihtimal de olsa LTSC kurulu cihaza Microsoft Store üzerinden ShowKeyPlus indirin. Aynı uygulamayı kullanıyorum. Eğer temiz kurulum yapılmadıysa eski keyi orada görebilirsiniz. Temiz kurulum yapıldıysa ne yazık ki orada görünmez. Ama yine de şansınızı deneyin.