Şimdi özellikle bu konuyu bilinçsiz olan vatandaşlar için açıyorum böyle bir durum yaşadığınızda dolandırılmayın diye. Sabah bana 4 kere farklı numaralardan şöyle bir mesaj geldi.

IMG_20240907_103604.webp

Şimdi bilmeyen arkadaşlar olacağı için bunların dolandırıcı olduğu epey ortada. Nereden belli derseniz ilk önce telefonda kendini hakim, polis, avukat diye tanıtan kişileri direkt engelleyin geçin, ikincisi WhatsApp'tan iletişim nedir? Bu dolandırıcılar sosyal medya kanallarını kullanarak sizinle iletişim kurmaktadır. Adınıza açılan bir mahkeme dosyası varsa bu size tebligat ile gelecektir veya e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Neyse ben adıma böyle bir dava açılmasının mümkün olmadığını bildiğim ve uğraşmak istemediğim için numarayı engelleyip geçtim. Bu sefer farklı numaralardan farklı avukat isimleri adı altında mesaj atmaya devam ettiler. Burada ilginizi farklı avukatlar kısmına çekmek isterim. Bunca avukat sizinle uğraşmaz, tabii gerçekten böyle bir suç işlemediyseniz.

IMG_20240907_103921.webp

Şimdi öncelikle profil fotoğraflarına bir avukat resmi koymuşlardı ve bilmem ne Uzlaştırma Bürosu diye yazı yazmışlardı biyografilerine. Profilleri de herkese açık? Ayrıca profil fotoğrafı bu şahsın bulanıktı. Profil resmini o kadar çok ekran görüntüsü almışlar ki fotoğrafın çözünürlüğü düşmüş. En baştan dolandırıcı oldukları belli.

Siz bunlara eğer hakkımda dava açılmış falan filan derseniz size IBAN atıp para isteyecekler. Aslında bir kere daha bana mesaj atarlarsa o kısmı da göstermek için biraz aptal rolü oynarım. Bu kişiler size sahte avukat kimliği, sahte dilekçeler ve aklınıza gelmeyecek bütün sahte evrakları göstererek sizi kandırmaya çalışacak, kesinlikle inanmayın. Şimdi arkadaşlar siz bunlara küfür ettiğinizde bu sefer hakaret davası falan diyecekler o yüzden hiç bulaşmayın, benim gibi onları savcılığa vereceğinizi söyleyin ve direkt dalga geçin. Zaten bunların bir yerleri direkt tutuşmaya başlar. Bana yazan dolandırıcı direkt engel attı. Yok sanki engel atması onu savcılıktan kurtaracak. Eğer karşınızdaki sizin hala üstünüze geliyorsa TCK maddelerini belirtin ve pazartesi adliyeye gideceğinizi belirtin. Bu herifler bilinçli vatandaşlardan bir şey koparamayacaklarını bildikleri için yakanızı bırakır. Bunlardan kurtulmak bu kadar basit. Lütfen paranızı bu ahmak kesime kaptırmayın.

Şimdi işin hukuki kısmına gelelim. TCK'nin 158. maddesinde dolandırıcılığın bir suç olduğu ve üç yıldan on yıla kadar hapis cezası olduğu açıkça belirtilmektedir. Ayrıca bu insanlar başka kişilerin fotoğraflarını ve hatta avukat kimliklerini bile kullanıyor bu da apayrı bir suç. Peki siz bunlara paranızı kaptırdıysanız ne yapabilirsiniz? Öncelikle kesinlikle bir avukat tutmanız gerekiyor yoksa bu tarz davaları takip etmeniz epey zor. Karşı tarafın tüm mesajlarını elinizde tutun ve banka hesaplarının bilgileri elinizde olsun. Bunlarla birlikte avukatınız ile görüşün o size neler yapacağınızı detaylı olarak anlatacaktır. Mahkeme süreci başlayınca bazıları mahkemeyi durdurmanız için para teklifinde bulunuyor, kesinlikle kabul etmeyin ve üstüne gidin. Elde ettikleri para zaten dolandırıcılık ile ellerine geçti o paradan hayır gelmez.

Umarım faydalı olmuştur. Bu kişilerin numaralarını ifşa etmedim çünkü Techolay kurallarında bu tarz bir ifşa kural dışı mı bilmiyorum. Lütfen bunlara günahınızı vermeyin.

Hayır. Bahsettiğim türde bir mesaj aldıysanız, bu tarz mesaj gönderenler %100 ihtimalle dolandırıcıdır aldırış etmeden engelleyin.
Hocam sizin yaşadıklarınizi bende yaşadım önce mağdur rolü oynayanlar yazdı ondan sonra avukat Fatmanur Türkmen isimli şahsiyet yazdı ve onu araştırdığımda daha önce baskalarinada mesaj attigini öğrendim oradan yakaladım bugünde ağır cezalae uzlaştırma mahkemesi adinda bir işletme hesabı wp den yazdı bende konumlarına baktım sadece otoyol vardı şimdi onuda engelledim

Beni doğrudan aramıştı bir kadın, bilmem ne hukuk bürosundan arıyorum adınıza dava var dedi, tüh ya deyip kapattım. Devamında muhtemelen para isteyecekti.
Hocam dizide avukat Fatmanur türkmen mi aradi