Makaleler
5
CharacterAInin-Dava-Iptali-Talebi-Cocugun-Trajik-Olumu.jpg

Yapay zekâ çılgınlığı son gaz devam ediyor. Öte yandan bu teknolojinin nasıl kullanıldığı ve küçük çocuklar üzerinde uzun süreli kullanımın olumsuz etkiler doğurabileceği konusunda endişeler giderek artıyor. Şirketler bu araçların bilinçli kullanımı için çalışmalar yaparken, bazı kullanıcılar ise bu teknolojiye fazla bağlı hâle geliyor veya bundan olumsuz etkileniyorlar. Son zamanlarda buna dair üzücü bir intihar…

Devamını Oku: Üzücü Bir İntihar Olayı Nedeniyle Character.AI’a Dava Açıldı
Kaynak: Techolay

Eski bir haber. Her ne kadar platformu dogrudan suclamak pek mantikli olmasa da guvenlik onlemleri arttirilmali. Onemli konular konusulmaya baslandiginda denetleme sistemleri devreye girmeli, polise haber verilmeli. Yanlis hatirlamiyorsam cocuk AI'la intihar hakkinda vs. konusuyordu. Bu durumda AI'in "yapma guzum" demesi yerine direkt otomatik olarak polise/yetkililere haber ucurmasi gerekirdi diye dusunuyorum.

Kimse kusura bakmasın da nefret ediyorum böyle Karen'lardan. Hep bir suçlu ararlar. Hiç kendilerine tüy kondurmazlar. Onlara olan her şey bir başkasının suçu. Kendi öz evladının intiharı düşünmesi bir başkasının suçu, Çocuğunun senden uzaklaşması bir başkasının suçu. Her şey bir başkasının suçu. Normalde yapılması gereken böylelerinin davasını anında reddetmek ama SJW denen saçma duygu terorizmi yüzünden yüksek ihtimal dava kazanılacak. Olan AI'lara olacak.

Çocuğun intihar etmesini desteklemiyorum. Yada demek istediğim bu değil. Bu çocuğun intihar etmeyi düşünmesinin yahut herhangi bir şeyi düşünmesinin sebebi bir AI değil diyorum. Sürekli bir günah keçisi aranıyor bu tip durumlarda. Kimse kendisine baturmıyor çuvaldızı.

Eski bir haber. Her ne kadar platformu dogrudan suclamak pek mantikli olmasa da guvenlik onlemleri arttirilmali. Onemli konular konusulmaya baslandiginda denetleme sistemleri devreye girmeli, polise haber verilmeli. Yanlış hatirlamiyorsam çocuk AI'la intihar hakkinda vs. konusuyordu. Bu durumda AI'in "yapma guzum" demesi yerine direkt otomatik olarak polise/yetkililere haber ucurmasi gerekirdi diye dusunuyorum.

Çok fazla uygulanabilirliği yok bence. İntihar etmek isteyen ve yalnız olan birisi zaten bir şekilde yolunu bulacaktır. Sorunun kendisine yoğunlaşmak lazım, bir insanı intihar edecek raddeye direkt getirmeden döndürebilmek lazım.