Uzun saç için nasıl bir bakım yapılmalı?

SHERLOCKED

Başarılı
Selam,

Sanırım saçım uzun olduğu için bakım yapmam gerekiyormuş. Nasıl bir bakım yapabilirim? Saçımda dökülme de var, ürünlerin dökülmeye çok etki etmediğini biliyorum. Ona göre saç kremi ve şampuan önerme şansınız var mı? Normalde Head & Shoulders kepek şampuanı ve şu saç kremini kullanıyordum ama evde kaldı. Ben de hazır yenisini alacakken doğrusunu alayım dedim. Ek olarak argan yağı da kullanıyorum ama faydası var mı bilmiyorum. Piyasayı bilmediğim için bütçe kestiremiyorum maalesef.

Sadece saçın uzun olduğu bilinerek bir öneri yapmak yanlış olur. Saç tipini tam olarak bilmek lazım. En basit öneri saç maskesi kullanmak olabilir.

Dökülme ciddiyse öncelikle dermatologa gideceksin. Oradan gerekirse sana tedavi başlarlar, bu minoksidil olur başka bir şey olur. Önce bunu hallet, kalanı kolay.
Ciddi olması için ne kadar dökülmesi gerek ki?

Head and shoulders alıyorsun linkteki su ile haftada iki kere banyoya girip saçını ıslatıyorsun iyice bir sonra elini de aynı şekilde eline alıp iyice bir ovalıyorsun ilk saçına biraz sürüyorsun sonra diplere masaj yapıyorsun elinle yaklaşık 10 dakika yap ondan sonra iyice bir yıka saçını ve ellerini çık sakın kurutma bekle kendi kurutsun bu sırada tara (ben pazartesi cuma yapıyorum sen istediğin zaman yap ama pazartesi pazar yapacaksan 3'e çıkarabilirsin) ben böyle yapıyorum hem kepeği önlüyor hem de saç daha canlı gözüküyor.

Yani, stresli olduğum zamanlarda elimi atınca bayağı tel geliyor. Duşta da topaklanmıyor aslında ama kopanları bir araya getirip kendim topak yapıyorum. Yastık/yorganımda oluyor biraz.

Ama saçım bağlı duruyor ve ciddi bir durum olsa bağlı durduğunda çok fazla dökülmesi gerekirdi diye düşünüyorum?

Son düzenleme:
Şimdilik bakımsızlıktan dolayı diye varsayım yaparak bakım ürünlerine yönelebilirsin. Eğer istediğin sonucu alamazsan öyle düşün.

Keratinli ürünler işlevli oluyor. Argan yağı içeren ürünleride inceleyebilirsiniz.

Kullandığım argan yağı da keratinli. Şampuan ve krem önerisi için açmıştım aslında konuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…