noonew

Başarılı
Arkadaşları laptopu en son 31 Aralık günü açtım sonra kapatım, kapatırken bayağı şarj vardı hatırlıyorum. Bir daha hiç açmadım bugüne kadar, şimdi açtım, şarj 0, hiç açılmadı sarja taktım şimdi. Laptop kapalı olduğu halde şarjı gidiyor mu? Normalde bir sorun mu var, yoksa normal mi?

Lityum bataryalar doğal olarak deşarj olur şu an sıfıra indiyse derin deşarj olmuştur uzun bir süre bırakın cihaz şarj olsun. Herhangi bir bataryalı cihazınızı kullanmasanız da arada bir şarj etmek te fayda var.

Arkadaşları laptopu en son 31 Aralık günü açtım sonra kapatım, kapatırken bayağı şarj vardı hatırlıyorum. Bir daha hiç açmadım bugüne kadar, şimdi açtım, şarj 0, hiç açılmadı sarja taktım şimdi. Laptop kapalı olduğu halde şarjı gidiyor mu? Normalde bir sorun mu var, yoksa normal mi?

Laptopları kapalı halde bırakabilmek için yapılması gereken 2-3 farklı işlem var. Birincisi kapatıp bırakırken batarya soketini anakarttan çıkartıp bütün ilişkilerini kesmektir, diğeri %20-%80 aralığında pil bırakmak ve işletim sistemi kaynaklı hazırda beklet tarzında ayarların tamamının kapatılmasıdır. Eğer bu işlemleri doğru şekilde yapmadıysanız pilinin bitmesi gayet normal.

Laptop tamamen kapalı olsa bile batarya kimyası gereği zamanla doğal deşarj yaşar ayrıca BIOS/RTC gibi düşük güç tüketen devreler kapalıyken dahi bataryadan çok az da olsa enerji çekmeye devam eder.
Valla hiç bilmiyordum. telefonda bataryalı mesela ama elimden hiç düşmediği için bilmiyordum laptop sayesinden öğrenmiş olduk teşekkür ediyorum herkese