Merhaba,
Şu ana kadar hiç kırılamamış bir oyun veya program var mı? Bunu gerçekten çok merak ediyorum. Örneğin League of Legends’ta bugüne kadar neredeyse hiç hile görmedim. Gerçekten hiç mi yok, yoksa çok mu iyi gizleniyor?

Bir diğer merak ettiğim konu da şu: Cracker ve hacker grupları bu kadar güçlü şifreleme ve koruma sistemlerini nasıl aşabiliyor? Bazı cracker’lar neredeyse tüm oyunları kırmayı başarıyor. Bu süreç nasıl işliyor, bu kadar zor sistemler neden dayanamıyor?

Ayrıca APT gruplarının sistemlere nasıl sızdığını da anlamakta zorlanıyorum. Bunun filmlerdeki gibi olmadığını biliyorum ama yine de bir şekilde içeri girmeyi başarıyorlar. Bu sızmalar genellikle nasıl gerçekleşiyor?

İyi Sosyaller.

Çok popüler olmayan uygulamalar, popüler olup çok iyi korunan uygulamalar var tabii. Hangi dilde yazıldığı bilinmeyen, hiçbir şekilde decompile edilemeyen, dış kitaplık ile inject yemeyen yürütülebilir Binary dosyalar zaten vardır.

Şimdi buraya ne oyun adı yazsak, bir yerlerde kırılıp kırılmadığını da bilemeyiz.

Denuvo ile korunan oyunların biri kırıldı diyorlardı en son ama, bazı DRM sistemler hâlen aşılamıyor. Bulut programları da sahte bir sunucuda çalışacak şekilde kırılmadı. (Ki gerek yok zaten.)

Eğer oyun crağinden bahsediyorsan bazı oyunlar her zaman online olduğu için kırılmıyor bazıların da denuvo koruması olduğu için kırılmıyor senin gördüklerin hiç bir koruması olmayan basit steam pisine bağlı oyunlar.

Burada kırılmamışlar yazıyor.

League of Legends hile dolu bir oyun. Oyun içinde para hilesi vb. olmaması hile olmadığı anlamına gelmiyor. Bunun dışında Denuvo koruması olan çoğu oyun kırılmadı.

Hacker grupları ise "güçlü şifreleme sistemi" oyun oyunları kırmıyor zaten oyunların %99'unun "güçlü şifreleme sistemleri" yok. Bir sistem kırılabiliyorsa hiçbir firma ona emek harcayıp oyunlarına uygulamadığı için ya kırılmayan koruma sistemleri kullanıyorlar ki bunlar da pahalı ya da direkt en giriş seviye korumayı koyup geçiyorlar. Yani öyle oturup hacker gibi saatlerce, günlerce uğraşıp bir şeyi kırmıyor çoğu hacker grubu.