noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Laptopum 1,5 yıldır bende, hiç bakıma göndermedim. Göndereyim mi diye düşünüyorum. Bir de ara sıra stutter yapıyor, ses kasıyor, mouse kasıyor gibi oluyor. Bunun için de göndereyim mi diye düşünüyorum. Ama çalıştığım için pek zaman kalmıyor; o yorgunlukla açmaya fırsat bulabilir miyim, bilmiyorum. 4-5 aydır laptop yatıyor, şarjı 0'a inmiş. Bir de bakıma diyelim gönderdik ama yine 6-7 ay kullanmasan, durduğu yerde kirlenir mi sizce, içi falan? Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eliniz yatkınsa ve bu işlerden anlıyorsanız kendiniz detaylı temizliğini yapmanız daha sağlıklı olur. Laptopun marka & modeline bağlı olarak yazılıma uzun süre format atılmadıysa format ve temizlikten sonra kendine gelebilir. Toz mevzusu ise eğer etrafınızda inşaat vb. yoğun tozlu ortamlar yoksa aşırı bir şekilde tozlanmaz. Normal seviyede tozlanması da doğal. Bu işlerden anlamam diyorsanız da servise götürerek yardım isteyebilirsiniz. Kişisel tercih olarak her zaman bilgisayar işlerini kendim yaparım, kafam rahat oluyor.

Eliniz yatkınsa ve bu işlerden anlıyorsanız kendiniz detaylı temizliğini yapmanız daha sağlıklı olur. Laptopun marka & modeline bağlı olarak yazılıma uzun süre format atılmadıysa format ve temizlikten sonra kendine gelebilir.

Toz mevzusu ise eğer etrafınızda inşaat vb. yoğun tozlu ortamlar yoksa aşırı bir şekilde tozlanmaz. Normal seviyede tozlanması da doğal.

Çok merak ederim böyle şeyleri ama riske de atmak istemiyorum güvenilir biri var ona vereceğim bu stutter sorununu da çözer belki çünkü ben ne denediysem bu stutter çözemedim yazılımlar falan hepsi tamamen günceledim ama etki etmedi.

Evet işlemci 102 dereceyi gördüğü oldu gpu 77 derece falandı

Çok merak ederim böyle şeyleri ama riske de atmak istemiyorum güvenilir biri var ona vereceğim bu stutter sorununu da çözer belki çünkü ben ne denediysem bu stutter çözemedim yazılımlar falan hepsi tamamen günceledim ama etki etmedi.

Evet işlemci 102 dereceyi gördüğü oldu GPU 77 derece falandı.

Ama boştayken bile stutter yapıyor masaüstünde mouse çevirince mouse kasıyordu bildiğin geç tepki vererek ilerliyordu.

Evet işlemci 102 dereceyi gördüğü oldu gpu 77 derece falandı
Slutter sorunu tam emin olamamakla beraber çok yüksek ihtimalle ısı kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Güvenebileceğiniz birisine de götürebilirsiniz, bir sorun olmaz tabii ki. Termal bakımları yaptırırken macunu kaliteli kullandığından emin olmanızı tavsiye ederim.

Ki bu sonuç aylar önce 7-8 ay öncesinde test ettim belki daha fazla da olmuştur.

Slutter sorunu tam emin olamamakla beraber çok yüksek ihtimalle ısı kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Güvenebileceğiniz birisine de götürebilirsiniz, bir sorun olmaz tabii ki. Termal bakımları yaptırırken macunu kaliteli kullandığından emin olmanızı tavsiye ederim.

Teşekkürler hocam dikkat edeceğim.