ru.celebi

Uzman
Merhaba,

Sağlayıcım TT ve bana verilen ONT cihazı Nokia G-010G-R.

Deneme amaçlı aldığım V-SOL V2802RH marka ONT ile internete çıkmayı başardım. Ancak Keenetic Titan üzerinde sadece 1 adet 2.5G port bulunduğu için kablolu olarak test yapamıyorum.

1742890787497.webp

1742890803142.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınınca paket kaybı veya bant sorunu var mı?
Gece kurulum yaptığım için speed test dışında bir şeye bakmadım açıkçası. Yapmam gereken testleri de belirtirseniz iyi olur. Bant sorunu nedir bilmiyorum.

Kısa süre içinde gördüğüm şöyle bir gariplik var. Kablosuz tarafta hız artışı var normal olarak ancak 1G olarak bağlı bilgisayarımda Nokia ont ile download hızı olarak hep 943 Mbps civarı alırdım artık o hızlara ulaşmıyor, upload tarafında da 57 civarına ulaşmıyor. Bu konuyu anlamlandıramadım. Nokia sahada SFP'ler çalışmıyor denildiği için ilk önce çalışıp çalışmadığını görmek adına almıştım VSOL ont'yi. İleride bilgi sahibi oldukça ben de SFP'ye yükseltmeyi düşünüyorum.

Gece kurulum yaptığım için Speedtest dışında bir şeye bakmadım açıkçası. Yapmam gereken testleri de belirtirseniz iyi olur. Bant sorunu nedir bilmiyorum.

Kısa süre içinde gördüğüm şöyle bir gariplik var. Kablosuz tarafta hız artışı var normal olarak ancak 1G olarak bağlı bilgisayarımda Nokia ONT ile download hızı olarak hep 943 Mbps civarı alırdım artık o hızlara ulaşmıyor, upload tarafında da 57 civarına ulaşmıyor. Bu konuyu anlamlandıramadım. Nokia sahada SFP'ler çalışmıyor denildiği için ilk önce çalışıp çalışmadığını görmek adına almıştım VSOL ONT'yi. İleride bilgi sahibi oldukça ben de SFP'ye yükseltmeyi düşünüyorum.

Önceden Türk Telekom'da vsol ONT ile Speedtest denediğimde anında ısınmıştı hem bant sorunu (bant genişliği) hız sorunu yani) hem de paket kaybı vardı, ondan sonra arkadaşa verdim zaten şu an kullanmıyorum.

Bilgisayarda 945 civarı alamamanın sebebini bilmiyorum belki router kaynaklıdır diyeceğim fakat ONT ile aynı routerde denemişsin.

Türk Telekom Nokia sahada Alcatel SFP çalışıyor.

Önceden Türk Telekom'da vsol ONT ile Speedtest denediğimde anında ısınmıştı hem bant sorunu (bant genişliği) hız sorunu yani) hem de paket kaybı vardı, ondan sonra arkadaşa verdim zaten şu an kullanmıyorum.

Bilgisayarda 945 civarı alamamanın sebebini bilmiyorum belki router kaynaklıdır diyeceğim fakat ONT ile aynı routerde denemişsin.

Türk Telekom Nokia sahada Alcatel SFP çalışıyor.
Hocam vsol için farklı sürüm firmware'ler var çeşitli yerlerde. Onları denediniz mi?

@ru.celebi hocam merhaba,

2 gündür uğraşıyorum bu saat oldu halâ status O5 olmasına rağmen v-sol v2802rh ile internete çıkamadım.
telekomun bana verdiği zte f601 + asus dsl ax82u ile internete çıkarken v-sol v2802rh ile çıkamıyorum. vlan ayarlarından olabilir mi bilmiyorum. Çünkü onu yapıp yapamadığım konusında şüpheliyim. konuyla ilgili ayarları nasıl yaptınız paylaşma şansınız var mı? sn ve elan_mac_addr değiştirdim, çeşitli fw dosyaları vs denedim ama işin içinden çıkamadım. yardımcı olursanız çok sevirinirim.

Son düzenleme:
Evet, tripleoxygen sitesindeki custom firmware kurulu.
Selam. Tam olarak hangi sürümü kullandığınızı yazabilir misiniz?
Bir de hangi bilgileri nasıl girdiğinizi de paylaşırsanız iyi olur. Telnet üzerinden birkaç deneme yaptım farklı firmwareler ile ancak fiber kabloyu takar takmaz reset atıyor.