Daino

Çalışkan
Monitör almayı planlıyorum, kafamda iki monitör modeli var. bunlardan biri VA, biri IPS panel ama hangisini almam gerektiği konusunda kafa karışıklılığım var. Baktığım monitörlerden birinin modeli MSI MAG 244F birinin modeli MSI MAG 242C başta dediğim gibi 244F IPS 242C VA panele sahip kontrast oranından dolayı VA panel kafama daha çok yatıyor siyahlar konusunda vs. ama tam karar veremedim önerilerinizi bekliyorum.

Özellikle panelin gecikmesini vs. araştırın. Çok yüksek değilse VA alınabilir kontrast için ama VA'lar genelde ghosting sorunuyla biliniyor.

Bence VA paneller alinmaz. Black smearing, scanline, ghosting, yüksek gecikme süreleri. Eksileri say say bitmez, ben basit bir adamım monitörü takar oyunumu oynarım diyorsan IPS al.

Doğrudan karşıdan bakacaksanız VA, fakat çapraz (sağ-sol) açılardan bakacaksanız IPS. Ben şahsen ikisi arasından VA'yı tercih ederdim.

@Hiroo, kaliteli VA panel monitörler IPS'ten düşük gecikme süresi sunuyor. Black smearing, ghosting vs. olmuyor. Genelleme yapmamak lazim.

Vallahi hocam G65b alacaktım o kadar fazla sorunları var ki maşallah forumda yazılmış vazgeçtim H27E6 aldim. Kumar oynamak gibi bir şey VA panel almak. Özellikle G6 serisinde 240Hz kullanımda ghosting çok oluyormuş saçmalık.