denizius

Uzman
Kuzenim Valorant'ı kendi istemcisi üzerinden yüklemiş ama uygulama açılış ekranında kalıyordu. Ben de internetten Secure Boot çözümlerine falan baktım, yaptım, 2 kez silip yükledim ama fayda etmedi. Şu an siyah ekranda kalıyor.

İlk başlarda bir tane hata aldım o da: VAN9003 hatası.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır hocam, loglara baktığımda Intel ve ekran kartı sürücüsünden kaynaklı hata verdiğini söylüyor.
  • Valorant uygulama çökmesi (bex64 hatası):

• <span>VALORANT-Win64-Shipping.exe</span> uygulaması tekrar tekrar çökmektedir.
    • Hata türü bex64'tür, bu bir "arabellek taşması istisnası" anlamına gelir ve genellikle yazılım veya sürücü uyumsuzluklarından kaynaklanır.
    • Hata raporlarından birinde, sorunun doğrudan Intel'in grafik sürücüsü dosyası olan

<span>igd12umd64.dll</span> ile ilişkili olduğu açıkça belirtilmiştir. Hata kodu ise

<Span>C0000005</span> (erişim ihlali) olarak kaydedilmiştir.
  • sistem çekirdek hataları (LiveKernelEvent - watchdog):
    • Kayıtlarda

<Span>1B8</span> ve <span>1A8</span> kodlarıyla çok sayıda <span>livekernelevent</span> bulunmaktadır.
    • Bu "watchdog" hataları, bir donanım sürücüsünün (genellikle ekran kartı sürücüsünün) zamanında yanıt veremediği ve Windows'un sistemi korumak için sürücüyü yeniden başlattığı anlamına gelir. Bu durum, sistem genelinde bir kararsızlığa işaret eder.

Hocam attığım video ve söylediklerim doğrultusunda da zaten intelin driverini ve ekran kartının driverini düzgünce güncellerseniz girebileceğinizi söyledim.

@denizius,

Son düzenleme: