denizius

Uzman
Kuzenim Valorant'ı kendi istemcisi üzerinden yüklemiş ama uygulama açılış ekranında kalıyordu. Ben de internetten Secure Boot çözümlerine falan baktım, yaptım, 2 kez silip yükledim ama fayda etmedi. Şu an siyah ekranda kalıyor.

İlk başlarda bir tane hata aldım o da: VAN9003 hatası.

Son düzenleyen: Moderatör:
TPM açtınız mı?

TPM status seçeneğini Available/Enabled şekilinde değiştirdiniz mi yani.

Ayrıca başlangıç kısımında Vanguard açık değil mi?

Ayrıca biosa girip OS kısımının fotoğrafını atmanız gerekiyor hocam emin olmalıyız.

@denizius,

BIOS sürümünüz nedir acaba?

TPM açtınız mı?

Ayrıca BIOS'a girip OS kısımının fotoğrafını atmanız gerekiyor hocam emin olmalıyız.

@denizius,

TPM. MSC'den girdiğimde TPM durumu kullanıma hazır olarak görünüyor.

1759073594356.webp

1759073607220.webp

TPM açtınız mı?

Ayrıca BIOS'a girip OS kısımının fotoğrafını atmanız gerekiyor hocam emin olmalıyız.

@denizius,

Dell Support asistant üzerinden taradım herahngi bir güncelleme göstermedi cihaz zaten 1 haftalık ilk aldığımda driver güncellemelerini NVIDIA App ve Dell SUP asist üzerinden yapmıştım.

Dell sana bu bataklığına düşme diye engellemeye çalışıyor. BIOS güncel değilse güncelleyin.

Bir kere olsun girip çıkmak istiyorum inat ettim hocam :haha:

TPM açtınız mı?

@denizius,

Başlat kısmında Vanguard aktifti ama şu an göremedim onu açıp deneyip olmazsa BIOS fotoğraflarını göndereceğim.

BIOS'u yollayın hataları da ayrıyeten paylaşın.

Logları Gemini'ye attığımda verdiği çıktı bu.

uygulama hataları​

Valorant oyun istemcisiyle ilgili çok sayıda

bex64 (arabellek taşması istisnası) hatası tespit edilmiştir. Bu hatalar, oyunun tekrar tekrar çöktüğünü göstermektedir.

hatalı uygulama: <span>VALORANT-Win64-Shipping.exe</span>
istisna kodu: <span>C0000005</span>; bu kod, programın erişim izni olmayan bir belleğe erişmeye çalıştığını belirten bir erişim ihlalidir.
sorun detayı: <span>pch_84</span>

sistem (çekirdek) hataları​

Genellikle donanım veya sürücü sorunlarıyla ilgili olan çok sayıda
<Span>livekernelevent</span> kaydedilmiştir.

olay kodu 1: <span>1B8</span> (watchdog). Bu tür bir hata genellikle grafik sürücüsünün yanıt vermeyi durdurması ve işletim sisteminin tam bir sistem çökmesini önlemek için sürücüyü yeniden başlatması durumunda meydana gelir.

olay kodu 2: <span>1A8</span> (watchdog). Bu da genellikle grafik sürücüleriyle bağlantılı olan başka bir sistem zaman aşımı hatasıdır.

diğer gözlemler​

güvenlik duvarı yapılandırması: "etki alanı profili" (domain profile) için güvenlik duvarı kuralları, "Vanguard user-mode service" ve "Riot Client" için gelen trafiği devre dışı bırakmaktadır. Ancak, o an aktif olan "standart profil" bu servisler için gelen trafiğe izin vermektedir.