Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bkolik

Becerikli
Merhaba,

Daha önce TPM ile sorun yaşadığım bir konu açmıştım, detaylar aşağıda. Sorun hala devam etmekte:

Valorant ile iletişime geçtiğimde böyle bir şey istediler fakat key managementta güncelleme gibi bir seçenek yok. Ayrıca secure boot ayarını custom'a alınca key management'a erişiliyor. Bende standart moddaydı ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• valo1.webp
    valo1.webp
    124,4 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Asus ile iletişime geçtim, Cmos sıfırlattılar. Tpm hatası hala almaktayım ama bilgisayar artık donmuyor. Sorunum çözülmüş gibi görünüyor.
Merhaba,

Daha önce TPM ile sorun yaşadığım bir konu açmıştım, detaylar aşağıda. Sorun hala devam etmekte:

Valorant ile iletişime geçtiğimde böyle bir şey istediler fakat key managementta güncelleme gibi bir seçenek yok. Ayrıca secure boot ayarını custom'a alınca key management'a erişiliyor. Bende standart moddaydı ne yapmam lazım?
1. BIOS Güncellemesini Yapın:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için uygun tuşa (genellikle F2, Del veya Esc) basın.
- BIOS arayüzünde, üreticinizin web sitesinden indirdiğiniz güncellemeyi yüklemek için ilgili seçeneği bulun.
- BIOS güncelleme talimatlarını dikkatlice izleyin.

2. Secure Boot Ayarlarını Kontrol Edin:
- BIOS'a girdikten sonra, “Secure Boot” ayarını bulun.
- Eğer mevcutsa, “Secure Boot” seçeneğini “Custom” olarak ayarlayın.

3. Key Management’a Erişim:
- Secure Boot’u “Custom” yapınca, Key Management sekmesi görünmelidir.
- Gerekli güncellemeleri buradan yapmaya çalışın.

4. Güncellemeyi Yapın:
- Key Management altında, güncelleme seçeneklerini kontrol edin. Genellikle “Update” veya “Change Key” gibi seçenekler olabilir.
- “Update” seçeneğine tıklayın ve uygun talimatları takip edin.

5. BIOS’u Kaydedip Çıkın:
- Yaptığınız değişiklikleri kaydedin. Genellikle “F10” tuşuna basarak çıkış yapabilirsiniz.
- Bilgisayarınızın düzgün başlatıldığından emin olun.

6. İşlemler Sonrası Kontrol:
- Bilgisayarınız açıldığında, Valorant'ı tekrar deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Eğer sorun devam ediyorsa, yapmış olduğunuz ayarlar ve değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgi verin.

Asus ile iletişime geçtim, Cmos sıfırlattılar. Tpm hatası hala almaktayım ama bilgisayar artık donmuyor. Sorunum çözülmüş gibi görünüyor.

Çözüm