creazy 3

Üstün
Merhaba, sizlerin fikrini almak istediğim bir konu var. Bir süredir kullandığım Valorant hesabımı satmayı düşünüyorum ama açıkçası satıp satmamak konusunda kararsız kaldım.

Hesaba toplamda yaklaşık 42.000 TL civarında para yatırdım. Bu harcamaların büyük kısmını fiyatlar bugünkü seviyelere gelmeden önce yaptığım için, o dönemki fiyatlarla bugünkü fiyatlar arasında ciddi fark bulunuyor. İlanda da bu durumu zaten açıkça belirtiyorum; hesabın toplam harcamasının yaklaşık 42.000 TL olduğunu gizlemiyorum.

Burada bazı kişiler doğal olarak “42 bin TL yatırdıysan hesabı neden 58-65 bin TL civarında satıyorsun?” diye düşünebilir. Aslında benim de anlatmak istediğim nokta tam olarak burada. Hesaptaki içeriklerin tamamını bugün sıfırdan oluşturmaya kalksanız, yalnızca geçmişte yatırılmış 42.000 TL'yi ödeyerek aynı hesabı oluşturmanız mümkün değil. Çünkü arada fiyat artışları olduğu gibi, mağazada artık denk gelmesi zor olan veya belirli dönemlerde alınmış içerikler, champions içerikleri, Flex'ler, dekorasyonlar, profil içerikleri, uğurluklar, unvanlar ve çeşitli dönemsel içerikler de bulunuyor.

Bunun yanında hesapta sadece VP harcanmış bir hesap değil; yıllar içinde oynanmış, içerik biriktirilmiş ve emek verilmiş oldukça dolu bir hesap. Dolayısıyla ben de fiyat belirlerken sadece “42 bin TL yatırılmış, üzerine şu kadar koyayım” şeklinde düşünmedim. Hesabın mevcut içeriğini, güncel fiyatları ve hesabı bugün sıfırdan oluşturmaya çalışmanın ne kadar zor ve maliyetli olacağını da göz önünde bulundurdum.

İlk etapta hesabı 65.000 TL civarında ilana koydum. Açıklama kısmında da 42.000 TL civarında harcama yapıldığını açık şekilde yazdım. Yani alıcıya hesabın maliyeti konusunda yanlış bir izlenim vermek gibi bir amacım kesinlikle yok.

Şu anda ise bir kişi benimle iletişime geçti ve 58.000 TL'ye alabileceğini söyledi. Hesabın ilk sahibi de benim ve hesabı başkasından devralmış değilim. İçerikler konusunda da hesabın gerçekten dolu olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası 58.000 TL teklif sizce değerlendirilmesi gereken bir teklif mi, yoksa hesabı biraz daha bekletip 65.000 TL civarında satmayı mı denemeliyim emin olamadım. Bir yandan iyi bir teklif gelmişken değerlendirmek mantıklı geliyor, diğer yandan hesabın içeriğine bakınca biraz daha yüksek fiyata alıcı çıkabilir mi diye düşünüyorum.

Benim amacım hesabı olduğundan değerli göstermek değil; sonuçta ne kadar harcama yapıldığı zaten ilanda açıkça yazıyor. Sadece hesabın bugünkü şartlarda içerdiği şeylerin, geçmişte yatırılmış toplam paradan farklı bir değere sahip olabileceğini düşünüyorum.

Siz olsanız ne yapardınız? 58.000 TL'ye satıp geçer miydiniz, yoksa 65.000 TL civarında biraz daha bekler miydiniz? Özellikle bu tarz hesap alıp satan veya piyasayı bilen arkadaşların fikrini merak ediyorum. Objektif şekilde değerlendirirseniz sevinirim.