mahi55

Uzman
Merhabalar,

BIOS vb. konularda çok tecrübeli birisi değilim, yardımlarınızı bekliyorum.
  • RTX4060 Ti ekran kartı
  • AMD Ryzen 5 7600 6-Core Processor işlemci
  • Gigabyte A620M S2H anakart

Sistemim bu şekilde. Valorant'a girdiğim sırada "HVCI enabled" hatası veriyor ve oyundan atıyor, bu sebepten dolayı 2 tane hesabım ban yedi.

Araştırdığım zaman bunun çözümünü çekirdek yalıtımı açmak olarak buldum. Güvenli önyüklemeyi etkinleştirdim, BIOS'u UEFI moda çektim ve yapılabilecek her şeyi yaptım. Çekirdek yalıtım özelliğini açıyorum uyumsuz sürücü vs. gibi bir hata vermiyor ve açılıyor sadece yeniden başlat uyarısı geliyor, yeniden başlatıyorum ve bilgisayar mavi ekran veriyor. Mavi ekranı kendi kendine düzeltiyor bilgisayar açılıyor ve çekirdek yalıtım otomatik kapanmış oluyor.

Ne yaptıysam işin içinden çıkamadım. En son yabancı bir forumda "CPPC" ayarının kapatılması gerektiği yazıyordu ama ne o ayarın ne olduğunu biliyorum ne de ayarın yerini bulabildim. Hem hesaplarım gitti hem oyuna giremiyorum. Yardım etmenizi umuyorum.

İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle "Başlat" kısmına gelip "Çekirdek Yalıtımı" yazalım. Çıkan sonuca tıklayınca "Bellek Bütünlüğü" seçeneği önümüze gelecek. Kapalıysa aktif hale getirip bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.

İlginiz için teşekkür ederim,
Fakat belirttiğim gibi onu yapıp, yeniden başlattığım zaman mavi ekran veriyor ve sonucunda çekirdek yalıtım otomatik kapanıyor.

• Öncelikle bilgisayarını yeniden başlatman gerekiyor. Daha sonra UEFI modda BIOS'u açman gerekiyor(F2 Tuşu). Açtıktan sonra EZ Mode dediğimiz gelişmiş moda geçmen gerekiyor. (Bunun tuşu genelde F7 oluyor.)
  • Advanced sekmesine gelip, CPU Configuration seçeneğine tıkla.
  • SVM Mode seçeneğine tıklayıp enable yap ve kaydedip çık.
  • Çekirdek yalıtımını aktif etmek için de Windows'u aç ardından başlat menüsüne sağ tıklayıp ayarlara gir.
  • Güncelleştirme>Güvenlik>Windows güvenliği>Cihaz güvenliğine tıkla.
  • Cihaz yalıtımı ayrıntılarını aç.
  • Bellek bütünlüğü anahtarı diye bir seçenek olacak onu açık olarak işaretle bu kadar.

Kaynak: https://memoryhackers.org/konular/valorant-hvci-enabled-hatasi.302522/post-6514777

Collaborative Processor Performance Control (CPPC) ayarı imiş.

CPPC Preferred Cores ayarı genellikle AMD CBS\SMU Common Options altında yer alıyor.

AMD CBS menüsü de tamamen AGESA'ya bağlı.

CPPC mevcut AGESA sürümü tarafından desteklenmiyorsa söz konusu ayar gözükmez.

Collaborative Processor Performance Control (CPPC) ayarı imiş.

CPPC Preferred Cores ayarı genellikle AMD CBS\SMU Common Options altında yer alıyor.

AMD CBS menüsü de tamamen AGESA'ya bağlı.

CPPC mevcut AGESA sürümü tarafından desteklenmiyorsa söz konusu ayar gözükmez.
Recep Hocam dediğiniz gibi ayar bende gözükmüyor. Ama asıl sorunum şu ''Çekirdek Yalıtımı'' etkinleştirdikten sonra neden mavi ekran alıyorum. Onu almasam bütün sorun çözülecek :)

• Öncelikle bilgisayarını yeniden başlatman gerekiyor. Daha sonra UEFI modda BIOS'u açman gerekiyor(F2 Tuşu). Açtıktan sonra EZ Mode dediğimiz gelişmiş moda geçmen gerekiyor. (Bunun tuşu genelde F7 oluyor.)
  • Advanced sekmesine gelip, CPU Configuration seçeneğine tıkla.
  • SVM Mode seçeneğine tıklayıp enable yap ve kaydedip çık.
  • Çekirdek yalıtımını aktif etmek için de Windows'u aç ardından başlat menüsüne sağ tıklayıp ayarlara gir.
  • Güncelleştirme>Güvenlik>Windows güvenliği>Cihaz güvenliğine tıkla.
  • Cihaz yalıtımı ayrıntılarını aç.
  • Bellek bütünlüğü anahtarı diye bir seçenek olacak onu açık olarak işaretle bu kadar.

Kaynak: https://memoryhackers.org/konular/valorant-hvci-enabled-hatasi.302522/post-6514777
Hocam aynısını uyguladım lakin sonuç aynı değişmiyor. Ama soracağım bir şey var ''SVM MODE'' dediğimiz ayar benim BIOS'umda ''SVM Enable'' ayarı olarak gözüküyor. Bir fark var mıdır aralarında bilemedim. Ama ayar Disabled idi Enabled yaptım. Lakin değişen bir şey olmadı.