Eseybet

Çalışkan
Arkadaşlar Valorant Secure Boot ve TPM şartı getirdi bunu biliyorum fakat şöyle bir sorun var, benim bilgisayarda TPM açınca videodaki gibi ara sıra masaüstünde veya oyunlarda FPS drop yiyorum ve eğer arkada bir ses oynuyorsa robotlaşma oluyor. Bu sorunu TPM 2.0 kapatarak çözdüm fakat Valorant şart koyduğu için giriş yapamıyorum, bunu çözmenin bir yolu var mı acaba? (TPM açmadan veya TPM donmasını çözebileceğim bir yol var mıdır?)

NOT: Bütün sürücüler güncel BIOS ve ekran kartı dahil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski laptopumda böyle bir sorun vardı ama AGESA güncellemeleri ile çözülmüştü diye hatırlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski laptopumda böyle bir sorun vardı ama AGESA güncellemeleri ile çözülmüştü diye hatırlıyorum.
Benim BIOS'a "AGESA ComboAM5 PI 1.2.0.3f (Beta)" adlı güncelleme geldi ve yükledim fakat hala aynı sorun var, çözülememiş. İşlemcim Ryzen 5 7500F. Ben de sorunu TPM'i kapatarak çözdüm ama dediğim gibi anticheat için TPM isteyen oyunları (örnek olarak Valorant) oynayamıyorum çünkü TPM açtığımda dediğim sorun oluşuyor.

Benim BIOS'a "AGESA comboam5 Pi 1.2.0.3F (beta)" adlı güncelleme geldi ve yükledim fakat hala aynı sorun var, çözülememiş. İşlemcim Ryzen 5 7500F. Ben de sorunu TPM'i kapatarak çözdüm ama dediğim gibi anticheat için TPM isteyen oyunları (örnek olarak Valorant) oynayamıyorum çünkü TPM açtığımda dediğim sorun oluşuyor.

Bu sorunu ben Ryzen 5 5600H de yaşamıştım. Sonra Ryzen 5 7600X upgrade edince bir daha olmamıştı. Anakartın nedir TPM kaynaklı aynı sorunu yaşayanlar olmuş mu acaba belki TPM modülü alarak çözebilirsin sorunu.

Peki, chipset driver vs. güncel mi? Aklıma discrete TPM kullanmaktan ve farklı anakart denemekten farklı çözüm gelmiyor ASRock B650’de böyle sorun yaşamamıştım çünkü.

@Eseybet Bu arada agesa 1.2.0.7 de ftpm çözüldüğü söylenmiş, sizin anakart 1.2.0.3f almış bundan kaynaklı olabilir mi?

1758399008104.webp

Peki, chipset driver vs. güncel mi? Aklıma discrete TPM kullanmaktan ve farklı anakart denemekten farklı çözüm gelmiyor ASRock B650'de böyle sorun yaşamamıştım çünkü.
Her şey güncel. fTPM kapatarak ben donma sorunlarını çözdüm. Artık donma falan olmuyor ama fTPM isteyen oyunlara giremiyorum sanırım tekrardan bir BIOS Update beklemem lazım çünkü henüz anakartı değiştiremem yeni bir sistem olduğu için.

Her şey güncel. fTPM kapatarak ben donma sorunlarını çözdüm. Artık donma falan olmuyor ama fTPM isteyen oyunlara giremiyorum sanırım tekrardan bir BIOS Update beklemem lazım çünkü henüz anakartı değiştiremem yeni bir sistem olduğu için.

AGESA 1.2.0.7 güncellemesi almanız gerekecek muhtelemen.

AGESA 1.2.0.7 güncellemesi almanız gerekecek muhtelemen.
Çok yüksek ihtimalle dediğin gibi bios henüz güncel olmadığı için olabilir. Ben en son sürümde kullanıyorum ve zaten benim sürüm şu an "AGESA ComboAM5 PI 1.2.0.3f (Beta)" olarak geçiyor. Ekstra olarak Biostar Supportuna mail attım dedim böyle böyle sorun var ne zaman düzelir diye dönüş bekliyorum umarım dediğin gibi AGESA 1.2.0.7 güncellemesi getirildiğinde çözülür eyvallah yardımın için.

Çok yüksek ihtimalle dediğin gibi bios henüz güncel olmadığı için olabilir. Ben en son sürümde kullanıyorum ve zaten benim sürüm şu an "AGESA ComboAM5 PI 1.2.0.3f (Beta)" olarak geçiyor. Ekstra olarak Biostar Supportuna mail attım dedim böyle böyle sorun var ne zaman düzelir diye dönüş bekliyorum umarım dediğin gibi AGESA 1.2.0.7 güncellemesi getirildiğinde çözülür eyvallah yardımın için.

Hocam selamlar aynı sorun bende de var. Aynı işlemci ve aynı anakart'a sahibiz. Bende de TPM açınca sadece oyunlarda da değil, Windows'ta dolaşırken müzik ve youtube videosu izlerken sesde anlık robotikleşme ve mouse stutter oluyor. Çok anlık ama sinir bozucu. Sadece siz yaşamıyorsunuz merak etmeyin. Şimdilik yeni Bios güncelllemesi gelene kadar bekleyeceğiz. Mail cevap aldığınız da buraya da dönüş yapar mısınız? Ben de merak ediyorum çünkü ne cevap verecekler diye.