Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lyqwed

Uzman
Tam 1 yıl önce Technopat'ta aynı sorun başlığında konu açtım, kimse cevap vermedi. 1 yıl sonra arkadaşım aynı sorunu yaşıyor ve ben anlamış değilim. Arkadaşıma bugün Windows 11 kurdum ve arkadaşım Valorant yüklediğinde TPM 2.0 açın deyip oyundan atıyor. BIOS üzerinden TPM 2.0 açıp kaydedip çıkınca sanki kaydedilmemiş gibi sorun hala aynı. BIOS geri girdiğimizde kaydedilmemiş gözüküyor. YouTube üzerindeki bütün her şey denendi, hala olmuyor.

Sizce neden oluyor?

Valorant aldığı hata kodu: Van9001.

Çözüm
Security kısmında muhtemelen oranın fotoğrafını çekip atar mısınız buraya?

Sorunu bir şekilde bütün resetlenmeleri yaparak çözdüm. BIOS en güncel yaptırdım, CMOS pili değiştirmesini söyledim değiştirmeden önce resetledi. Hiçbir SSD bağlamayarak BIOS'a bütün ayarları kaydetti. SSD taktıktan sonra sıfırdan Windows 11 kurdum. Sonra bir şekilde bütün ayarları tekrardan yapınca düzeldi.

CMOS pilini daha önceden resetletip değiştirtmiştim ancak olmamıştı şimdi garip bir şekilde oldu. Yani daha da olmasaydı BIOS yazdıracaktı neyse ki ona gerek kalmadı.

Her şey için teşekkürler, sorun çözüldü.
Kurduğunuz Windows'u Rufus'la yazdırırken TPM ve Boot gereksinimini kaldır dediyseniz Windows kaynaklı yapıyor olabilir ama Anakartta BIOS'u varsayılana dönderip sonra TPM açmayı denediniz mi?

Kurduğunuz Windows'u Rufus'la yazdırırken TPM ve boot gereksinimini kaldır dediyseniz Windows kaynaklı yapıyor olabilir ama anakartta BIOS'u varsayılana dönderip sonra TPM açmayı denediniz mi?

Windows ISO kaynaklı değil o USB bellek ile kendi bilgisayarımı formatladım sorun bende yok.

Anakartı fabrika ayarlarına döndürüp deneyecek. BIOS güncellemesi yapıldı.

Secure Boot da açıksa normalde sıkıntı olmaması lazım. Zaten PTT de açık demişsiniz. Muhtemelen bakılmıştır ama tpm.msc yazınca gözüküyor mu?

Maalesef açık gözükmüyor. Secure Boot açık, UEFI de açık ancak hala olmuyor.

Kurduğunuz Windows'u Rufus'la yazdırırken TPM ve boot gereksinimini kaldır dediyseniz Windows kaynaklı yapıyor olabilir ama anakartta BIOS'u varsayılana dönderip sonra TPM açmayı denediniz mi?

BIOS fabrika ayarlarına geri döndürüldü ancak hala olmadı.

Security kısmında muhtemelen oranın fotoğrafını çekip atar mısınız buraya?

Sorunu bir şekilde bütün resetlenmeleri yaparak çözdüm. BIOS en güncel yaptırdım, CMOS pili değiştirmesini söyledim değiştirmeden önce resetledi. Hiçbir SSD bağlamayarak BIOS'a bütün ayarları kaydetti. SSD taktıktan sonra sıfırdan Windows 11 kurdum. Sonra bir şekilde bütün ayarları tekrardan yapınca düzeldi.

CMOS pilini daha önceden resetletip değiştirtmiştim ancak olmamıştı şimdi garip bir şekilde oldu. Yani daha da olmasaydı BIOS yazdıracaktı neyse ki ona gerek kalmadı.

Her şey için teşekkürler, sorun çözüldü.

Çözüm