Çözüldü Valorant oynarken UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gadir742

Çalışkan
Bu sorunu bilen var mı? Windows 11 kullanıyorum. Bugün başladı sorun 4 kere oldu donduğu gibi fişi cekiyorum yoksa mavi ekran veriyor ve 0 da kalıyor mavi ekran.

Şimdi bir tane daha yedim ve Valorant'tayken oldu yine, dosya gezginindeyken minidump dosyalarını ayarlayacaktim bir anda gene takılma oldu ve fare imleci dışında bir şey hareket etmiyordu. Mavi ekrandan sonra BIOS'a attı.

BIOS'tan çıkınca tekrar BIOS'a atıyor yardımcı olur musunuz? İşletim sistemimi silindi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konudaki mesajlardan da anlaşıldığı gibi dump dosyaları olmadan kimsenin yapabileceği veya kesin olarak anlayabileceği fazla bir şey yok. UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatasının genellikle üç sebebi olur; bozuk RAM, sıkıntılı bir disk ya da disk ile ilişkilendirilebilecek bir depolama sürücüsü veya sorunlu bir sürücü - genellikle kötü amaçlı yazılımdan koruma veya disk yedekleme yazılımlarına ait sürücüler.

Depolama ilgili olarak, sorun sahip olduğun disklerden herhangi birinde de olabilir. Zira bu sadece Windows'un kurulu olabileceği disk ile ilişkilendirilmiyor. Kötü oturtulmuş M.2 disklerden kaynaklanan bir sürü sorun gördüm önceden, bu nedenle ilk olarak disklerini düzgünce oturtmanı veya SATA ise SATA kablolarını iyice kontrol edip takmanı hatta yedeği varsa yedeği ile değiştirmeni tavsiye edebilirim.

RAM için Windows erişimin olmadığından dolayı MemTest86 Yazılımını 2 tekrar olacak şekilde çalıştırman en mantıklısı olur.

Ayrıca cihaz laptop mu? Değilse kullandığın disk ile beraber sistem özelliklerini yazman iyi olacak.
Windows 11 24H2 mi kullanıyorsun?

Son sürüm olmalıydı hocam ama artık yok açılmıyor Windows 11. BIOS'tan kaydet çık yapiyorum ve tekrar BIOS'a atıyor. Daha yeni geçmiştim Windows 11'e, pişman oldum açıkçası. Windows 10 yüklemesi yapacağım ama direkt yapmam mı lazım yoksa bir bilen birinden destek mi almam lazım bilmiyorum.

Ayarlarda şu şekilde bir seçenek olması gerekiyor, eğer aktifse bunu deneyin;
Bu şekilde yaparsanız dosyalarınız silinmez.

Aşağıdaki videoda nasıl önceki sürüme dönebileceğinizden bahsediliyor;
"windows 11: how to go back to windows 10"

Bunun haricinde temiz kurulum yapmanız gerekebilir.

Aşağıdaki konuyu takibe alabilirsiniz;

Hocam BIOS'tan çıkış yapınca BIOS'a tekrardan atıyor, yani çıkış yapılmıyor. İşletim sistemi mi silindi acaba sizce? Bilgisayarı nasıl kapatacağım peki? 2 saate yakındır açık BIOS ekraninda ve çıkış da yapılmıyor.

BOOT ayarlarında değişiklik yapmış olabilirsiniz. Sistemin yüklü olduğu disk (SSD veya HDD) ön sıraya alınmalı. BIOS içerisinde "Boot Priority" veya "Boot Options" gibi bir seçenek bulunur, bunu kontrol edebilirsiniz. Eğer USB takılıysa, çıkarıp yeniden deneyebilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir tuşun takılı kalmadığından emin olun.

Kurulumla ilgili bir konu açmanız daha iyi olabilir.

Sistemi açmayı başarırsanız, yukarıdaki videodaki öneriyi deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Direkt yeni işletim sistemi kurayim mi?

Dosya Ekleri

• 17360934348081681068493571791480.webp
    590,3 KB · Görüntüleme: 52
Boot modlarını değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

Eğer dosyalarınız önemli değilse, temiz bir kurulum yapmanız uygun olacaktır. Ancak dosyalarınız önemliyse, önce verilerinizi yedeklemeniz gerekir. Sisteminizin tamamen çökmüş olma ihtimali var.

Son düzenleme:
Boot modlarını değişmeyi de deneyebilirsiniz.

Dosyalarınızın bir önemi yoksa evet kurmanız iyi olur, aksi takirde önce dosyaları çekmeniz gerekir. Muhtemelen sisteminiz tamamen çökmüş.
Laptoptan USB diskime Windows 10 yükledim, direkt taktigimda BIOS'u kapayinca kurulum ekranı gelir mi?

Laptoptan USB'me Windows 10 yükledim direkt taktigimda BIOS'u kapayinca kurulum ekranı gelir mi?
SSD yok, hiçbiri yok hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…