bartuacr 1

Üyecik
Uzun süredir Valorant oynuyorum fakat son güncellemeden sonra oyun acayip bir şekilde VAN 5 ve VAN 185 hatalarını vermeye başladı. Riot ticket'a yazdım, Riot Vanguard'ı silmemi söylediler fakat hiçbir işe yaramadı. Yaklaşık olarak 5 kere sildim, tekrar yükledim. Güncellemeye kadar hata almıyordum. Çözüm varsa söyleyebilir misiniz?

Kanka son güncellemedi aynı belayı ben de yaşadım. ⁠services.msc⁠'den Vgc'yi otomatik yapıp başlat. Ben de öyle düzeldi.

⁠Win + r⁠ > services.msc⁠ yaz.

Kanka son güncellemedi aynı belayı ben de yaşadım. ⁠services.msc⁠'den Vgc'yi otomatik yapıp başlat. Ben de öyle düzeldi.

⁠Win + r⁠ > services.msc⁠ yaz.
Çok denedim kanka, her sildiğimden sonra da denedim ama maalesef düzelmedi. Ama yine deneyeceğim, en son Revo Uninstaller'la silmiştim Riot Vanguard'ı, o ayarı yapmadım. Teşekkürler bilgin için, başka bir bilgi var mıydı? (Not: Vanguard gereksinimlerinde sadece Secure Boot yok çünkü BIOS'um donuyor, o ayarı açamıyorum. Bilen biri varsa bunu da söylerse memnun olurum.)

Senin Van hatası alma sebebin zaten Secure Boot'un kapalı olması da olabilir bak.
BIOS'ta herhangi bir işlem yapınca donuyor; donmasa açarım zaten. Bilgisayarcıyla da uğraşmak istemiyorum, ailem izin vermiyor. İşlemci i5 9400F, ekran kartı RX550, anakart MSI H310M Pro VDH Plus. Bir bilgin varsa söyler misin?

Bilgisayarcılık bir iş yok, o MSI anakartlarda yaşanan kronik bir fare ve USB çakışma Bug'ı sanırım. BIOS'a girmeden önce fareyi ve kulaklık gibi tüm ekstra USB'leri sök, klavyeyi de anakartın arkasındaki siyah USB 2.0 portuna tak. BIOS'a girince fareye hiç dokunmayıp sadece klavyenin yön tuşlarıyla hareket et çünkü MSI arayüzünde fare kıpırdadığı an sistem kilitleniyor. Fareyi söküp klavyeyle gezdiğinde donmadığını göreceksin, oradan CSM'yi kapatıp Secure Boot'u rahatça açabilirsin.

Bilgisayarcılık bir iş yok, o MSI anakartlarda yaşanan kronik bir fare ve USB çakışma Bug'ı sanırım. BIOS'a girmeden önce fareyi ve kulaklık gibi tüm ekstra USB'leri sök, klavyeyi de anakartın arkasındaki siyah USB 2.0 portuna tak. BIOS'a girince fareye hiç dokunmayıp sadece klavyenin yön tuşlarıyla hareket et çünkü MSI arayüzünde fare kıpırdadığı an sistem kilitleniyor. Fareyi söküp klavyeyle gezdiğinde donmadığını göreceksin, oradan CSM'yi kapatıp Secure Boot'u rahatça açabilirsin.
Teşekkürler ama sorun tek o olsa keşke. BIOS'tayken çözünürlük düşüyor, ekran yarısını kaplıyor. Herhangi bir sekme açtığımda ise o sekme eski ekranın üstüne biniyor, yenilenmiyor gibi düşün.

büyük ihtimal varsa kullandığın dönüştürücüden ya da monitör çözünürlük bug'ından oluyordur. BIOS'a girince ezbere F6 sonra F10 yapıp Enter'la, ayarlar sıfırlanınca düzelir belki.