Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Kaynak kodlarına erişimimiz olmadığı için kesin bir şey demek mümkün değil ama bir şey söylemek gerekirse illa güvenli değil.Özel bilgilerimin tamamen bir şeyin kontrol altında olduğu özellikle Tencent tarafından kontrol altında olması beni tedirgin ediyor. Güvenilir mi sizce bu arkadaşlar?
Bana kalırsa güvenli değil keza geçtiğimiz aylarda Vanguard hakkında çıkan iddialar ve bu iddiaların doğruluğuyla, Vanguard'ın bizim isteğimiz dışında ekranımızdan fotoğraf almaları hiç hoş değil sırf bu yüzden bıraktım oyunu.
- Makaleler
- 7
Cinli bir firmanin arkasinda oldugu bir sirketin yari acik kaynak bir oyun motoru ile yaptigi oyunu, kapali kaynak bir isletim sisteminde, o kapali kaynak isletim sisteminin cekirdegine sumuk gibi yapisan bir kapali kaynak anti hile yazilimiyla oynamaya calisiyorsunuz. Bu durumda tam guvenlik ve gizlilik, kapidan disari cikiyor zaten. Kaldi ki Riot da hack konusunda cok asiri guvenilir bir firma degil o yuzden oyunu indirmeden once bir sey olmayacagini umarak sozlesmeyi kabul ederek oynuyorsunuz oyunu kisaca. Bunu da gectim, kaldi ki Ring-0'da calisan hicbir 3. parti uygulamaya normalde guvenmemeniz lazim, hele Windows'ta.
Kaldi ki diger anti hile ve DRM yazilimlari da asiri masum degil. Sagladiklari artilar genelde eksilerinden az oluyor. Coklu oyunculu olup, Unreal kullanan bir oyunda orengin oyun coktugunde ''crash reporter'' o anda ekranda ne varsa onun ekran goruntusunu alir. BattlEye kullanan oyunlarda da sistem ozellikleriniz ve IP adresiniz gibi seyler loglanabiliyor. Masum bir anti hile yazilimi acikcasi yok, sadece kotu olani, iyi olani ve daha da iyi olani var gibi bir sey. Vanguard ise acikcasi asil isinde iyi olsa da, eksisi artisindan cok daha fazla...
Kaldi ki diger anti hile ve DRM yazilimlari da asiri masum degil. Sagladiklari artilar genelde eksilerinden az oluyor. Coklu oyunculu olup, Unreal kullanan bir oyunda orengin oyun coktugunde ''crash reporter'' o anda ekranda ne varsa onun ekran goruntusunu alir. BattlEye kullanan oyunlarda da sistem ozellikleriniz ve IP adresiniz gibi seyler loglanabiliyor. Masum bir anti hile yazilimi acikcasi yok, sadece kotu olani, iyi olani ve daha da iyi olani var gibi bir sey. Vanguard ise acikcasi asil isinde iyi olsa da, eksisi artisindan cok daha fazla...
DefenderNinja
Yetkin
Özel bilgilerimin tamamen bir şeyin kontrol altında olduğu özellikle Tencent tarafından kontrol altında olması beni tedirgin ediyor. Güvenilir mi sizce bu arkadaşlar?
Hayır.
fenrir
Uzman
Özel bilgilerimin tamamen bir şeyin kontrol altında olduğu özellikle Tencent tarafından kontrol altında olması beni tedirgin ediyor. Güvenilir mi sizce bu arkadaşlar?
Vgtrayı devre dışı bıraktım ben başlangıç uygulamalarından vallahi o derece söyleyeyim.
Saruman Paşa
Uzman
İlla ki Valorant oynayacaksan dual boot yap, hiç bir özel şeyini Valorant olan tarafta bırakma.
Yeni konular
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-
-