Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mstafaa12

Uzman
Merhaba Valorant indirdim ve Vanguard virtualization-based Security (VBS) özelliğini kapatmamı istiyor. Kendi sitesinden adımları izledim, CMD komut ile denedim "an error occured while attempting to reference the the specified entry. Sistem dosyayı bulamıyor" hatasını alıyorum (CMD'yi yönetici olarak çalıştırdım). Ayarı BIOS da aradım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hâlâ çalışıyor olması çok garip ya. Şu yöntemi dener misin bir de:

Çalıştır'ı aç ve gpedit.msc yaz. Çıkan ekranda şu yola git:
Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Guard
Türkçe:
Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Aygıt Koruması

"Turn On Virtualization Based Security/Sanallaştırma Tabanlı Güvenliği Açın" ayarını çift tıklayıp devre dışı yap ve kaydedip çık. Sistemi yeniden başlatıp kontrol et.

Gene olmazsa BIOS > Advanced sekmesinin fotoğrafını atar mısın?
En başta, sisteminizde UEFI mod ve TPM 2.0 desteği varsa bunları BIOS üzerinden açarak girmeyi deneyin.

Eğer desteği yoksa aramaya 'msinfo32' yazarak Virtualization-based security'nin ne durumda olduğuna bakın. Yüksek ihtimalle çalışıyor olacak.

Bu kodu denediğinizi varsayıyorum:
bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

Arama kısmına 'Çekirdek yalıtımı' yazıp 'Bellek bütünlüğü' ayarını kapattıktan sonra sistemi yeniden başlatıp tekrar kontrol eder misin?

En başta, sisteminizde UEFI mod ve TPM 2.0 desteği varsa bunları BIOS üzerinden açarak girmeyi deneyin.

Eğer desteği yoksa aramaya 'msinfo32' yazarak Virtualization-based security'nin ne durumda olduğuna bakın. Yüksek ihtimalle çalışıyor olacak.

Bu kodu denediğinizi varsayıyorum:
bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

Arama kısmına 'çekirdek yalıtımı' yazıp 'bellek bütünlüğü' ayarını kapattıktan sonra sistemi yeniden başlatıp tekrar kontrol eder misin?

Merhaba BIOS modu şu an UEFI modunda ve evet virtualization-based Security çalışıyor ve yazdığınız kodu denedim. Çekirdek yalıtımı kapalı. Ne yapacağımı bilmiyorum ayarı zorla kapatan bir yazılım yok mu?

Win + R ile "Çalıştır"ı açıp regedit yazdıktan sonra bu yola gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard

'EnableVirtualizationBasedSecurity' ayarını 0 yapın ve 'Tamam' deyin. Sistemi yeniden başlatıp tekrar bakın.

Dediğiniz konuma gittim ama 'enablevirtualizationbasedsecurity' ayarını göremedim.

Dosya Ekleri

• unknown_2024.08.28-02.11.webp
    unknown_2024.08.28-02.11.webp
    50,2 KB · Görüntüleme: 76
Garip, demek ki bu yüzden yazdığınız kod hata veriyormuş. Bir yöntem daha deneyelim o zaman:

Aramaya 'Windows özelliklerini aç veya kapat' yaz ve çıkan ekranda şu üç özelliğin tikini kaldır:
  • Microsoft Defender Application Guard
  • Virtual Machine Platform
  • Windows Hypervisor Platform
Sistemi yeniden başlat. Bir gelişme olmazsa aldığın hatanın resmini ekler misin?

Tamam a bastığım da kendi sitelerine yönlendirip 'BCDEdit /set hypervisorlaunchtype off' kodunu CMD'ye kopyalayıp yapıştırmamı istiyor.
unknown_2024.08.27-23.48.webp

Dosya Ekleri

• unknown_2024.08.28-02.40.webp
    unknown_2024.08.28-02.40.webp
    69,4 KB · Görüntüleme: 72
Hâlâ çalışıyor olması çok garip ya. Şu yöntemi dener misin bir de:

Çalıştır'ı aç ve gpedit.msc yaz. Çıkan ekranda şu yola git:
Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Guard
Türkçe:
Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Aygıt Koruması

"Turn On Virtualization Based Security/Sanallaştırma Tabanlı Güvenliği Açın" ayarını çift tıklayıp devre dışı yap ve kaydedip çık. Sistemi yeniden başlatıp kontrol et.

Gene olmazsa BIOS > Advanced sekmesinin fotoğrafını atar mısın?

Çözüm