Valorant vs Counter-Strike 2

vladimirputin

Becerikli
Valorant vs Counter-Strike 2. Hangisi daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi farklı oyunlar karşılaştırmak mantıksız olur. Silah ile ateş ediliyor diye kıyaslama yapılması amatörlük bana göre.

İkisi farklı oyunlar karşılaştırmak mantıksız olur. Silah ile ateş ediliyor diye kıyaslama yapılması amatörlük bana göre.
Şu muhabbet de pek klişe oldu ve sıktı hocam sanki ya. 5v5, bomba plantlemeli oyun yani. Tabi ki de kıyası gayet mümkün. Valorant, Counter'in 30 yıllık oyun dinamiklerini koypalamış bir oyun. Gayet kıyas edilir yani.

CS:GO hepsinden güzeldi, rafineydi. CS2 tercihim, Valorant patates.

Ben CS2 seçerim. CS hiçbir zaman popülerliğini kaybetmediği gibi hem de bir skin alsan piyasasını koruyor veya yükseliyor. Valoranta 7 bin liram gitmiş zamanında. Bazen kafamı duvara vurmak istiyorum. CS'de 7 binim olsaydı hiçteyse güzel skinlerim olurdu hem de piyasasını korurdu. Hile olmasına çözüm zaten Faceit. Valve elbet bir gün anticheat geliştirecek de çok uzun sürdü yani.

CS 2 çok kötü olmasına rağmen valoranttan hala çok önde.

Birinde sadece harita, oyun takibi ve basit FPS mekaniklerini kullanıyorsun. Diğeri buna çeşitlilik katmış ve CS'yi bir tık Quake çeviriyor dersem herhalde yanlış olmaz. İleri seviyelerde daha çok video izleyerek taktik öğrenmen gereken oyun Valorant. Bu yüzden de bence CS'ye göre geri planda kalan ve kan kaybedince geri toplayamayan oyunda Valorant.

Ben CS 1.3 döneminde, hatta o garaja kurulmuş internet kafe dönemlerinden beri oynuyorum. CS içerisinde War3(yeteneklerin olduğu bir mod), VIP koruma as_oilirg ve as_tundra(saatlerini hatırlamıyorum ama akşam veya geceydi, o dönemin yaşlıları 25-30 arasıyla oynardım. Yaşım herhalde 10-11 falan olabilir), botlarlar veya sunucularda cs_747, cs_havana gibi haritalar, de_rats gibi haritalarda falan bomba kurmalı sunucular, JB'yi de ucundan oynadım ama aktif oynadığım dönemde en son CS 1.6 döneminde bol bol eski inferno, dust2, aztec ve adı aklıma gelmeyen bir sürü bomba kurma haritaları vardı. Tabii ilkokul sonlar, ortaokul başları başka bir internet kafede de 5v5 hesabına cs_mansion'lar oynanırdı. Anısı büyüktür yani, yer yer objektif bakamam.

Halen ara sıra girer oynarım, belki en son aktifliğim CS:GO 2014-17 arası kaldı. Topluluk sunucularının en aktif dönemleriydi, ne oldu da bitti hiç hatırlamıyorum. Ya sunucuların yönetim kaliteleri düştü ya da çoğu kişi uğraşmak istemeyip saldı. O dönem ilk Anka sunucusunda(farklı versiyonları falan açıldı, ama bunu yöneten ilk ekipten bahsediyorum, o dönem hungergamesler falan oynardık) bir sürü farklı CS:GO modu da oynamıştım. O dönemin CS:GO rekabetçi sunucuları da yeniydi. Sonradan galiba 2016 gibi CS 1.6 bir tık varoş tipler tarafından yönetilen sunucuları GO geçmeye başlamıştı. Malum ülkede donanımsal olarak da güncel takip etmektekde bayağı kötüyüz. Neyse o dönemi de biraz oynadım. Belki 2018'lerde de ucundan bakmışımdır. Ama genel anlamda ölen sunucular, CS2 yeni sunucu arayüzü ile iyice yok oldular.

CS2 benim gözümde öldüren de bence bu topluluk sunucularına yapılan hatalar oldu. BF3 veya BF4 hatta BF1 ve BFV halen ayakta tutan bu topluluk sunucuları. Valve oyunu yenilemekten çok bunların ölmesine izin vererek sorun yaşadı. Sayıları globalde de çok azaldı, belki bir gün Valve bunları onurlandırıp oyun içinden kolayca erişilebilir bir yer yapar ve bot sunucuları denetlemeye başlar.

Valorant'ı Twitch kodları ile alıp ortalama 1-2 hafta oynayıp salmıştım. Maalesef benlik değil. Valorant içerik üreticileri için iyi bir gelir kapısı, ama bir LoL olacak kadar iyi olmadığına inanıyorum. Espor ile ayakta tutmaya çalışıyorlar, bana soracak olursan ittirmeyle hayatta kalıyor. RIOT eğer MMORPG tarafında, ayı LoL olan ilgiyi görürse(çok zor çünkü MMORPG bitiren şey aslında LoL'ün ta kendisi) o zaman Valorant'a olan ilgileri de azalacaktır. Elbette bu biraz analiz kafasında bir bakış, oyuncular yine sevip oynayacaktır. Ama yukarıda bana CS'nin anılarını yaşatacak bir temeli olduğuna inanmıyorum. Keza yeni oyuncularda Fortnite, Roblox, Minecraft neyse CS'de benim için o. Valorant böyle bir marka değil kısaca.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…