evovision

Gelişen
Merhaba. Valorant oynarken her seferinde yükleme ekranım donuyor ve sadece Görev Yöneticisi’nden kapatıp tekrar girmem gerekiyor. Bunu sürekli yapmaktan dolayı oyun beni banlayacak diye korkuyorum. Bunu çözmek için ne yapmam gerek? Ekran kartı sürücüsünü güncelledim, kaç kere silip yükledim, “PC’de sorun vardır” diye format bile attım ama yine de düzelmedi. 2 hafta önce aldığım Ethernet kablosu da çözüm olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Valorant oynarken her seferinde yükleme ekranım donuyor ve sadece Görev Yöneticisi’nden kapatıp tekrar girmem gerekiyor. Bunu sürekli yapmaktan dolayı oyun beni banlayacak diye korkuyorum. Bunu çözmek için ne yapmam gerek? Ekran kartı sürücüsünü güncelledim, kaç kere silip yükledim, “PC’de sorun vardır” diye format bile attım ama yine de düzelmedi. 2 hafta önce aldığım Ethernet kablosu da çözüm olmadı.
1. Oyun ve Panel Güncellemeleri:
- Valorant'ı ve Riot Client’ı güncellediğinizden emin olun. Oyun içindeki güncellemeleri kontrol edin.
- Riot Client’ı yeniden başlatmayı deneyin.

2. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- Windows tuşuna basın ve "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni arayın.
- "Ağ Bağlantıları" bölümüne gidin ve aktif internet bağlantınıza sağ tıklayın, ardından "Özellikler"e tıklayın.
- "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini seçin ve "Özellikler"e tıklayın.
- "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini seçin.
- Birincil DNS: 8.8.8.8
- İkincil DNS: 8.8.4.4
- Değişiklikleri kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

3. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kontrol Edin:
- Görev Yöneticisi’ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar varsa kapatın. Özellikle oyunla etkileşimde bulunabilecek uygulamaları kapatın.

4. Antivirüs ve Güvenlik Duvarı Ayarları:
- Antivirüs programınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Oyun dosyalarını taramak için yine de bir tarama yapın.
- Windows Güvenlik Duvarı ayarlarından Valorant'ın engellenmediğinden emin olun.

5. Oyun Dosyalarını Kontrol Edin:
- Riot Client üzerinden Valorant oyununuza sağ tıklayın ve "Oyun dosyalarını onar" seçeneğini kullanın. Bu, bozulmuş dosyaları onaracaktır.

6. DirectX ve Visual C++ Güncellemeleri:
- DirectX güncel olup olmadığını kontrol edin ve gerekli güncellemeleri yükleyin.
- Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerinin güncel olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse yeniden yükleyin.

7. Yüksek Performans Modunu Kullanma:
- Denetim Masasından "Güç Seçenekleri"ne gidin ve "Yüksek Performans" modunu seçin.

8. Donanım Sorunları:
- Bilgisayar donanımınıza bağlı olarak ısı sorunlarına bakın. Özellikle sıcaklık durumunu kontrol etmek için bir donanım izleme aracı kullanabilirsiniz.
- Ram ve diğer bileşenlerin birleşimini kontrol edin. Farklı bir RAM slotunda denemeyi deneyin veya mevcut RAM'leri değiştirin.

Her bir adımı dikkatle uyguladıktan sonra oyunu tekrar başlatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, daha kapsamlı bir teknik destek almak faydalı olabilir.