Makaleler
1
Yaklaşık 5 yıldır Valorant oynuyorum. İlk zamanlarda oyundaki rank sistemi çok daha düzgün ve tutarlıydı, fakat zamanla kötüye gitti ve şu an neredeyse oyunda “rank sistemi” kalmadı. Bunun en büyük sebebi smurf’lük, yani kendi ranklarında olmayan hesaplarla oyuna girilmesi. Valorant’ta yeni hesap açmak ve giriş yapmak çok kolay; kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak herkes birbirinin hesabına girebiliyor. Bu da insanların çok fazla hesabı olması ve arkadaşlarının hesaplarına girmesi ile sonuçlanıyor.

Yaptığım gözlemlere göre oyundaki 10 oyuncudan genellikle 6-7’si gerçek hesabında değil. Bunu şöyle anlıyorum:

1. Level sistemi: Hesabın kaç saat oynandığını gösteriyor. Düzenli oynayanlar rank’ları 200–500 civarına ulaşıyor; çok oynayanların rank’ı 800–900’e çıkabiliyor. Karşıdaki düşmanların çoğu ise genellikle level 25–30 civarında.
  2. Profil kartı: Yeni açılan hesaplarda genellikle ücretsiz, default profil kartı bulunuyor. Düzenli oyuncular profil kartını değiştirir; iyi performans gösteren rakiplerin çoğunda default Valorant kartı var.
  3. Oyun geçmişi: Tracker GG ve Blitz gibi siteler karşıdaki rakiplerin oyun geçmişini gösteriyor. İyi vuran rakiplerin bir oyunda 5 kill alıp, bir sonraki oyunda farklı ajanla 50 kill yaptığını görebiliyoruz. Bu, başka birinin hesaba girdiğinin göstergesi. Kafa vuruş oranları da değişiyor.
  4. Rank farkı: Oyun bittiğinde karşıdaki oyuncuların rank’ları görülebiliyor. Örneğin 40 vuran düşman Bronz, 5 vuran takım arkadaşım ise Plat.

Peki neden yapıyorlar?

• Farklı ranklar bir arada oyuna giremiyor. Örneğin Gümüş ve Plat rank bir arada olamaz. İki arkadaş farklı rankta ise Plat sahibi daha düşük rank hesabına giriyor.
  • 5 kişi oyuna girildiğinde, aralarında rank farkı olursa KP (kazanma puanı) %25 daha az geliyor. Oyuncular hesap değiştirerek düşük rank hesaplarda oynuyor.

Sonuç olarak, şu an ranked oyuna girdiğinizde kendi takımınız ve karşı taraf tamamen rastgele geliyor. İster 5 yüksek rank oyuncu toplanıp Demir hesaplarda oynasın, kazanma şansı hâlâ %50–50.

Ancak oyuncular bunu anlamıyor. Karşınızdaki rakip sizden çok üstün olduğunda doğal olarak vuramıyorsunuz, ama takım arkadaşları bunu bizim suçumuz gibi yorumluyor ve kavga başlıyor. Eskiden smurf oyuncular nadiren gelirdi, şimdi ise son 1 ayda neredeyse her oyunda smurf var.

Sizin bu konu hakkında düşüncenizi merak ediyorum.

Her rekabetçi oyunda var bu. İsterse oyun paralı olsun. Ve sanıldığının aksine daha az smurf var. Az smurf var demiyorum. Sanıldığının aksine daha az var diyorum. Karşıdaki oyuncu iyi maç geçiriyor da olabilir.

Her rekabetçi oyunda var bu. İsterse oyun paralı olsun. Ve sanıldığının aksine daha az smurf var. Az smurf var demiyorum. Sanıldığının aksine daha az var diyorum. Karşıdaki oyuncu iyi maç geçiriyor da olabilir.
Ben Gümüş-Plat aralığı için yaptım bu gözlemi, daha yüksek ranklarda daha düşüktür muhtemelen, sizin rankınız ne ?

Smurf ve hile kullanımını körükleyen asıl şey aslında hesap alım satımı diyebilirim. Tabii ki sırf eğlencesine smurf hesap oluşturanlar da var ancak benim gördüğüm kadarıyla söylüyorum, Radiant hariç her Elo'da oynadım ve hepsinde kuşkusuz smurf ve hileler var, çoğuyla diyaloğa girme fırsatım da oldu ve neden yaptıklarını söylediğimde (smurf olanlar da hile yapanlar da) çoğunluğu hesap alım satımı yaptığını söylediler. Keşke Riot Games, kernel seviye bir anti-cheat kullanacağına ilk önce bunları engellese. Kendileri kernel seviye bir anti-cheat kullanıyor fakat "autohotkey" gibi basit bir programla bile triggerbot hilesi yapılabiliyor. Yazık.

Ben gümüş-plat aralığı için yaptım bu gözlemi, daha yüksek ranklarda daha düşüktür muhtemelen, sizin rankınız ne?

Immortal. Fakat Gold-plat çok arkadaşım var. Onları izliyorum smurf 10maçta 1 denk geliyorlar. Ve immortal eloda durum daha kötü bence. Çünkü çok boosted mevcut.

2023'ten beri Valorant oynamıyorum ama arkadaşımın ısrarı üzerine -kendisi Radyant'a kadar ulaşmıştı- indirip oynayayım dedim.

Arkadaşım Riot Games oyunlarının alayı para tuzağıdır.
Ya arkadaşınla gir ya da hiç girme.
Ben bu tür oyunları bırakıp R6'ya geçtim.
Emin ol R6 daha çok sarıyor

Bir de Valorant'ın has oyuncuları 2023 zamanlarıydı.
Smurf dediğin hesaplar ya keyfine oynuyor ya da hesap kasıp satıyorlar.

Oynamayın şu oyunu ya da gelip burada sitem etmeyin.