Valorant'ta mermi izleri ne anlama geliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quarit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 46
  • Etiketler Etiketler
    valorant

Quarit

Becerikli
Makaleler
2
Sistem gecikme/kalibrasyon & donanımsal gecikme ve yine kalibrasyona en uygun davranan online oyun Valorant olduğu için bu derlemeyi dolayısıyla bu oyundan örnek aldım.
Başka oyunlarda farkları da anlatayım. Örnek CS2, Video Games üzerine bir yapılandırmaya sahip; kısacası kendi geçmişinden vazgeçerek daha çok görüntü oynama altyapısı var. Elbette gecikmeler var ama bir CS:GO kadar olamaz. Günümüzde gecikmeye dayalı hem tutarlı hem de düşük gecikmesi olan Valorant'a karşı hiç olamaz. Çünkü bu, mermi izleri diye bildiğimiz silahlardan çıkan mermilerden bile bellidir. Bir oyunda havada asılı kalır, dash atar; diğer oyunda birbirinin kafasının üzerine çıkıp "run boost" yapar. Biri fizik kurallarında her ne kadar saçma olsa da gelecekte olasılığı vardır ama diğerinin yoktur. Neyse, devam edelim asıl konumuza.

TenZ, zamanında canlı yayınında bu konuyu gerçekten irdeledi; genel olarak oyunun bozuk olduğu yönünde oluyordu söylemleri. Evet, o gerçekten algıları genele göre çok hızlı, kararlı ve düşük tepkiye sahip bir oyuncu genel olarak. Burada takıldığı nokta, mermi izleri kapalı ve açık olması arasındaki fark daha çok. Kendi çapında canlı yayında gösterip anlatıyor. Bu canlı yayına ait en irdeleyici özet geçen sahnesi;

Burada kısacası şunları diyor: "Bazen mermi spray kontrolünde mahvoluyorum ve bazen mermi spraylerinde daha iyi oluyor her şey." diyerek bu esnada mermi izlerini oyun ayarlarından kapatıyor ve bu durumu bozuk bir oyuna bağlıyor; kendi bozukluğu ya da anlayamadığı bir durumdan çok. Yine de TenZ şu an kullandığı skinler iyi ama 2-3 gün içinde takip edip gözlemlediğim kadarıyla hala sorunları var bu konuda.

Neyse, mermi izi aslında işlemci ile mouse arasındaki konuyu direkt ilgilendiren bir olaydır. Kısacası Overshoot ve bunu tetikleyen sinyal aracı mouse cihazımız. Çok detaylara giremeyeceğim; kabaca anlatmak gerekir, daha çok merak edenler olursa söylediğim özellikle Overshoot konusunu araştırabilir.

Riot arada bir skin çıkarır; kimi oyuncu şunu der genel olarak: "Bu skin vurduruyor." Evet, hak veriyorum, vurduran var; ona göre daha az kalibrasyon anlayışına sahip başka skinler de var. Ama asıl olay, örnek Gaia Vandal. Görüntüsünü eminim çok düşük bir topluluk seviyordur ama genel olarak bence ve şahsen çok kötü. Konumuz sinyal olduğu için bu skinde benim bilgisayarda bile sinyal kopmaları oluyor; dolayısıyla mermi izlerini takip edip spray çatışmasında problem oluyor. Mermi izlerini kapatmak istemiyorum çünkü spray anlayışına uyumlu olan tek şey, mermi izleri diye bildiğimiz sinyal ile grafiğin izlerin bir arada tetiklenmesini ilgilendirir; yani Overshoot. En azından bilgisayarımda hata var mı yok mu başka skinler üzerinden net bir şekilde anlayabilirim. Öyle de yaptım ve kendime bu konuda eksik olmayan bir skin aldım; görüntüsü, animasyonu her açıdan da iyi olan.

Gaia Vandal mesafe yakın olsa bile Overshoot tarafında bir kayıp yaşatıyor monitörde, dolayısıyla spray yapma potansiyelimizin seviyesini aşağıya çekiyor. Örnek bir Gaia Vandal ile bir spottan bir yerdeki kişiye spray yaptınız, mermi izleri ara ara kayboluyor. Bu durumda hedefin arkasındaki duvar ya da kutulara değen mermi izlerini mi takip edelim? Bu çok saçma çünkü spray anlayışı gibi olamaz. Gerçek bir spray anlayışı silahın ucundan başlar ve karşı hedef oyuncunun kafasına doğru mermiler gider; bitiş noktası burasıdır ya da vücudunda herhangi bir yer. Ama arkasındaki duvar her türlü gecikme yaşatır. Bu videoyu izlerseniz ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız. Yazılı olarak her şeyi açıkladım, bir de görsel olarak TenZ gibi ben de bunları gösterdim, ama "bazen mermilerim gitmiyor, mahvoluyorum, o yüzden mermi izlerini kapatıyorum, daha iyi oluyor" demiyorum. Bunun bile yanlış olduğunu hem gösteriyorum hem de anlatıyorum. İyi günler herkese.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…