Valorant'ta oyunun donarak çalışması

Yhy

Çalışkan
Ben yeni bir bilgisayar aldım bilgisayar gereksinimleri de şöyle;
1. AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 6 Çekirdek 32MB
2. Gigabyte A620M H AMD A620 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming
3. PowerColor REAPER Radeon RX 9060 XT 16G-A 16 GB GDDR6 128Bit
4. Patriot Viper Venom PVV516G60C30 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz
5. Team NV500 1TB 4500/1900MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD Disk

Bu bilgisayardan Valorant oynamak isterken 5 saniye çalışıp 2 3 saniye donup kalıyor ve bu sorun sadece Valorant'ta oluyor. Olduktan sonra da bilgisayarın tamamında takılmalar yaşanıyor aynı şekilde. Bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Radeon kartlar için AMD'nin resmi web sitesini ziyaret edin.
- Anakart sürücülerinizi güncelleyin; özellikle chipset ve ağ sürücüleri önemlidir.

2. Oyun Dosyası Onarma:
- Riot Games'in oyun istemcisini açın.
- “Ayarlar” bölümünden “Onarma” seçeneğini kullanarak oyunun dosyalarını kontrol edin.

3. Yüksek Performans Modu:
- Windows Enerji Ayarları’ndan “Yüksek Performans” modunu seçin.
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans’ı seçin.

4. Arka Planda Çalışan Programlar:
- Görev Yöneticisi’ni açarak arka planda gereksiz uygulamaları kapatın.

5. Oyun İçindeki Ayarlar:
- Valorant'ın grafik ayarlarını düşürün; özellikle çözünürlüğü, gölge kalitesini ve efektleri azaltarak performansı artırabilirsiniz.

6. Isınma Kontrolü:
- Bilgisayarınızın içini açarak soğutucu ve fanların temiz olduğundan emin olun. Pastanın yenilenmesi gerekiyorsa, CPU/GPU termal macunu yenileyin.

7. Ön Bellek ve Disk Temizliği:
- Disk Temizleme aracını kullanarak önbellek ve geçici dosyaları temizleyin.

8. Ağ Bağlantısı Problemleri:
- İnternet bağlantınızı kontrol edin. Modem ve yönlendiriciyi yeniden başlatın.

9. Yazılım Çakışmaları:
- Antivirüs veya güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

10. Windows Güncellemeleri:
- Windows’un güncel olduğundan emin olun. Güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.

Bu adımları deneyip sonuçları gözlemleyin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi paylaşarak ilerleyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…