berksn

Çalışkan
Küçüklükten beri FPS oyunları oynuyorum ve ilk defa CS2'de 1080x1080 yapmıştım. Biliyorum 1080x1080 True Stretched değil fakat 1080x1080 daha hoş geliyordu gözüme. Simdi ise Valorant oynuyorum ve aynı CS2'deki gibi çözünürlük ayarlayanları gördüm, fakat ben yapamıyorum. Rehberlik edebilecek birisi var mı?

Küçüklükten beri FPS oyunları oynuyorum ve ilk defa CS2'de 1080x1080 yapmıştım. Biliyorum 1080x1080 True Stretched değil fakat 1080x1080 daha hoş geliyordu gözüme. Simdi ise Valorant oynuyorum ve aynı CS2'deki gibi çözünürlük ayarlayanları gördüm, fakat ben yapamıyorum. Rehberlik edebilecek birisi var mı?
Valorant'ta True Stretched çözünürlük ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: Oyun Kayıt Ayarlarını Değiştirme​

1. Valorant'ı açın ve ana menüye gidin.
2. Ayarlar menüsüne tıklayın.
3. Grafikler sekmesine geçin.

Adım 2: Ekran Çözünürlüğünü Ayarlama​

1. Ekran çözünürlüğü açılır menüsünden, 1080x1080 yerine 640x480 veya 800x600 gibi daha düşük bir çözünürlük seçin. True Stretched genelde bu tür çözünürlüklerde çalışır.
2. En boy oranı ayarını 16:9 veya 4:3 olarak ayarlayın.

Adım 3: Windows Ekran Ayarlarını Değiştirme​

1. Masaüstüne sağ tıklayın ve Ekran ayarları seçeneğini seçin.
2. **Gelişmiş ekran ayarları**na tıklayın.
3. Ekran çözünürlüğünü, Valorant ile aynı çözünürlüğe (örneğin, 640x480) ayarlayın.

Adım 4: Oyun İçinde Çözünürlüğü Ayarlama​

1. Valorant’ı başlatın ve oyunun içindeki ayarlar menüsüne tekrar girin.
2. Ekran çözünürlüğünü yeniden kontrol edin ve ayarlamalarınızın doğru olduğundan emin olun.

Adım 5: Oyun ve Bilgisayarınızı Yeniden Başlatma​

1. Oyun içi ayarları kaydedin ve çıkın.
2. Bilgisayarınızı tamamen yeniden başlatın ve Valorant’ı tekrar açın.

Not:​

• True Stretched deneyimi, bazı monitörlerde veya GPU'larda daha iyi performans gösterebilir; bu nedenle, farklı çözünürlüklerde denemeler yapabilirsiniz.
  • Ayrıca, GPU kontrol panelinizi (NVIDIA veya AMD gibi) açarak, çözünürlük ve ölçekleme ayarlarını kontrol etmeyi unutmayın.

Bu adımların ardından True Stretched çözünürlük ayarına ulaşabilirsiniz. İyi oyunlar!