"Varsayılan" takıntısı nasıl yenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YASEDEM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 120
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

YASEDEM

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
New York
Merhaba, benim garip bir takıntım var. Her şeyi varsayılan ayarlarda kullanıyorum. Eğer varsayılan değilse sinirim bozuluyor. Sırf bu yüzden hiçbir kişiselleştirme yapamıyorum. Yapsam da 2 saat sonra varsayılana sıfırlıyorum. Mesela Windows'ta arka planı değiştirince 2 saat sürmüyor geri varsayılana dönüyorum. Hatta görev çubuğundaki simgelerin yerini bile değiştiremiyorum. Bu takıntımı nasıl yenerim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini buna zorlaman gerekiyor, değiştirme hissin geldiğinde "hayır, bunu yapmayacağım" gibi zorlarsan birkaç gün sonra alışırsın. Bende sürekli yenileme takıntım vardı bu şekilde çözdüm.

Hocam kendinizi zorlayın. Mesela kişiselliştirin ve bekleyin. Oyuna girin falan ve bu yüzden görmeyeceksiniz o kişiselleştirdiğiniz masaüstünü. En sonunda alışıyorsunuz. Diğer şeyler içinde böyle kendi kafanızı farklı yerlere verin.

Her gün "forumda daha garip nasıl bir konuyla karşılaşabilirim ki?" diyorum ama sürekli tokat gibi önüme bir konu çıkıveriyor. Forumun %80'inde falan OKB var sanırım.

Bir fobi gibi düşünecek olursak üstüne gitmelisin. Tabii durum bu kadar masum değil gibi. Psikoloğa gidebilirsin.

Yani yanlış anlamayın ama üstteki hocam biraz haklı. Çok spesifik bir problem ve tek çözümü kendinizi zorlamak, pek de yapabileceğiniz bir şey yok. Ama bunun gibi huylarınız çoksa psiklojik bir arka planı da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…