Uranos

Üstün
Yer
Adana
Gün içinde yapacağım şeyleri ya kura çekerek belirliyorum, ya da başkası ne yapıyorsa onu yapıyorum. Gerçekten artık bu durum psikolojimi de çok etkiliyor, kendi kararlarımı kendi vermek için ne yapmalıyım?

YKS ye hazirlanirken o gun hangi dersleri calisacagimi planlardim inan bana cok verimli oluyordu.

Psikiyatriye durumu anlatsam yeterli olur mu yoksa illa psikolog mu olması lazım? Psikiyatriye normalde gidiyorum zaten ama bu sorunu hiç anlatmadım.

Sana kendimden örnek vereyim dostum.
Bundan birkaç sene önce majör depresyona girdim, bazen haftalarca evden çıkmadıgım oluyordu çıksam bile sigaramı alıp hemen eve geri dönüyordum. Öyle bir depresyona girmiştim ki anlatamam. Yaklaşık 1.5 sene böyle yaşadım. Sonra yardım almayı denedim psikologa gittim, o da sadece konuşmaya çalıştığı için pek verim alamadım. Birkaç ay denedikten sonra psikiyatriye başvurdum. Allah'tan şansıma çok iyi bir doktor geldi, bütün dertlerime derman oldu. Örnek olarak depresyonun haricinde ekstra Dehb'li çıktım, ilaç tedavisine başladım. Yaklaşık 2 yıldır ilaçla devam ediyorum öz güvenim yerine geldi, insanlara hayır diyebilmeyi, özsaygıyı öğrendim. Yani kısaca demem o ki; psikolog sadece konuşur, psikiyatrı çözüm sunar. Tabii iyi bir doktor olması şansa bağlı. Mutlaka yardim al dertlerini bahset. Ben bile normal insan gibi yaşamayı öğrendiysem sen hayli hayli yaparsın.

Ekstra bir parantez açayım; ilaçlar evet, öz güven verir, kendini daha iyi anlamana yardımcı olur fakat bağımlılık da yapabilir. Çünkü bir süre sonra ilaçların verdiği etkiyi arıyorsun. Her şey dozunda iyidir yoksa benim gibi müptezel olursun :D