Makaleler
23
Elimdeki RTX 4050 ekran kartlı laptopu ve ASUS ROG Ally Z1 Extreme el bilgisayarını satma kararı alarak PC oyunculuğunu bırakma kararı aldım.
Şu an oyun oynamak için kullandığım sistemler;
  • PS2 Slim,
  • PS3 Super Slim,
  • Çipli Nintendo Switch OLED.

İleride belki Nintendo Switch 2 veya PS5 alabilirim. Elimdeki oyun konsollarını jailbreak yaparak kullanıyorum. Herhangi bir para harcaması yapmıyorum oyun oynamak için. Eğer PS5 alırsam belki tekrardan oyun satın alabilirim. PC ihtiyacımı ise MacBook alarak dolduracağım. Neo olabilir. Sadece internette sörf yapmak ve film izlemek için kullanıyorum laptopu şu anda.

Bu kararı almamın en önemli sebebiyse, optimizasyon. Ultrabook yerine MacBook tercih etme sebeplerimden biri yine optimizasyon. PC'de ulaşamadığım eğlenceyi ve UI deneyimini PS2 Slim'de buldum. PS3 ve Switch OLED'de de aynı durumu yaşadım.

Zamanında Xbox One S almıştım, onu TV'ye bağlayıp koltukta güzel güzel oynayıp hem de keyif alıyordum ama şu an PC'de ne yazık ki hem o zevk yok hem de keyif.

Elimdeki RTX 4050 ekran kartlı laptopu ve ASUS ROG Ally Z1 Extreme el bilgisayarını satma kararı alarak PC oyunculuğunu bırakma kararı aldım.
Şu an oyun oynamak için kullandığım sistemler;
  • PS2 Slim,
  • PS3 Super Slim,
  • Çipli Nintendo Switch OLED.

İleride belki Nintendo Switch 2 veya PS5 alabilirim. Elimdeki oyun konsollarını Jailbreak yaparak kullanıyorum. Herhangi bir para harcaması yapmıyorum oyun oynamak için. Eğer PS5 alırsam belki tekrardan oyun satın alabilirim. PC ihtiyacımı ise MacBook alarak dolduracağım. Neo olabilir. Sadece internette sörf yapmak ve film izlemek için kullanıyorum laptopu şu anda.

Bu kararı almamın en önemli sebebiyse, optimizasyon. Ultrabook yerine MacBook tercih etme sebeplerimden biri yine optimizasyon. PC'de ulaşamadığım eğlenceyi ve UI deneyimini PS2 Slim'de buldum. PS3 ve Switch OLED'de de aynı durumu yaşadım.

Eğer gerçek hayatta yapabileceğin güzel aktivitelerin ve bu aktiviteleri yapacak maddi gücün varsa hiç düşünme bile derim, bugün çoğu kişi dış dünyada aktif bir hayat yaşayamadığı için oyunların içerisinde yaşıyor. İmkanım olsa ben de oyun oynamam sırf dil gelişimi için oynamak istiyorum ama haricen oyun oynamanın stres atmaktan başka bir avantajı yok gibi geliyor. Zamanının en popüler oyunu olan PUBG Mobile oynamak yerine sınava çalışsam, kendimi geliştirmeye önem versem muhtemelen en az iki dili akıcı şekilde öğrenmiş ve ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik fakültesinde okuyor olurdum. Oyun iyidir ama yanlış oyunu tercih etmek de bazen hayatının en kötü kararıdır.