jackarmis

Uzman
Dostlar ekran kartım oyunlarda 80 dereceye kadar çıkıp ısınıyor ve fanlar şiddetli çalışıp ses çıkarıyor. Termal macun sürülürse belki 65 derecelere düşer ve bilgisayardan ses çıkma olayı biter diye düşündüm. Vatan'a gidip termal macun satın alsam, oradaki yetkili macunu oradan satın aldım diye ekran kartıma termal macunu sürer mi? Bilgisi olan var mı? Sen sür kolay falan yazmayın lütfen elim yatkın değildir. Bilgisayarcıya gitsem daha pahalı olabileceğini düşündüğümden aklıma Vatan geldi ama bilemedim

Mağazaya göre değişir. Gitmeyi planladığınız mağazanın numarasını öğrenin internetten. Arayıp sorun. En iyi cevabı onlar verir. Ben ekran kartını sökerken bir zarar verme ihtimaline karşı sürmezler diye tahmin ediyorum ama yine de sorun.

Masaüstünden mi laptoptan mı bahsediyorsunuz? Masaüstü ekran kartı öyle 80 dereceyi gördü hadi açıp termal macun süreyim denecek bir ürün değil. Kaç yıldır kullandığınıza vb. bağlı. 80 derece termal macun sürersem 65 dereceye iner diye bir varsayım yapılamaz.

Masaüstünden mi laptoptan mı bahsediyorsunuz? Masaüstü ekran kartı öyle 80 dereceyi gördü hadi açıp termal macun süreyim denecek bir ürün değil. Kaç yıldır kullandığınıza vb. bağlı. 80 derece termal macun sürersem 65 dereceye iner diye bir varsayım yapılamaz.
Ses çıkma olayı var mış, belli ki %100 fanla 80 derecede çalışmakta. Bakımı yapılan her kartta ısı düşüşü olur ve fan hızı düşer.

Masaüstü. 4-5 yıldır kullanıyorum. İnternette ekran kartına termal macun sürülmesinin normal/gerekli olduğu yazıyor. Bu işlem zahmetli mi, servisin falan mı yapması gerekiyor anlamadım. Biraz detaylandırır mısın?

Masaüstü. 4-5 yıldır kullanıyorum. İnternette ekran kartına termal macun sürülmesinin normal olduğu yazıyor. Bu işlem zahmetli mi, servisin falan mı yapması gerekiyor anlamadım. Biraz detaylandırır mısın?

Siz de yapabilirsiniz. Çok basit bir işlem. Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var sadece. Macunu çok fazla veya çok az sürmeyeceksiniz. İşleme başlamadan önce kendinizi topraklarsanız statik elektrikten zarar verme riski daha az olur. En fazla 30 dakika sürer. O da fanlara falan detaylı temizlik yapacaksanız.

Siz de yapabilirsiniz. Çok basit bir işlem. Dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var sadece. Macunu çok fazla veya çok az sürmeyeceksiniz. İşleme başlamadan önce kendinizi topraklarsanız statik elektrikten zarar verme riski daha az olur.
Konuda yazdım bu durumu

Ses çıkma olayı var mış, belli ki %100 fanla 80 derecede çalışmakta. Bakımı yapılan her kartta ısı düşüşü olur ve fan hızı düşer.
Bana da yapay zeka önerdi bu çözümü. :D Başka çarem kalmamıştı tüm testleri yapmıştık. Cs2 de falan 80 dereceye çıkıp 2300 rpm lerde dönüyor ekran kartı fanı. Sorunuma kesin çözün olur mu sence bu yöntem? Ekran kartına termal macun sürüldüğünü bile daha dün öğrendim